LM Sign opruster til udvikling

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 4 December 2024
OPDATERET: 4 December
Indehaver af og direktør i LM Sign, Jacob Møller, med sine to nye medarbejdere, multimediedesigner Heidi Würtz Hemmje og sælger Christian Heibroch.

LM Sign i Sønderborg har gennem det sidste år investeret i nye maskiner for at opnå en bedre produktivitet. Nu er tiden kommet til at opruste på mandskabssiden.

– Vi har egentlig en masse at lave, men når jeg hele tiden er beskæftiget med at tage telefoner, give tilbud og hjælpe til i produktionen, så er det svært at komme videre med virksomhedens udvikling. Det forsøger vi at gøre op med, ved at ansætte nogle nye dygtige folk, siger direktør Jacob Møller.

Vejen ind i skilteverdenen

Jacob Møller er 3. generation der ejer og driver skiltevirksomheden LM Sign, som snart har 50-års jubilæum. De startede med industrilakering, og fik sidenhen succes med skilte. Deres industrielle tilgang gør, at de den dag i dag stadig har både smede- og lakeringsværksted, som blandt andet giver dem mulighed for at fremstille pyloner helt fra bunden.

Et af de mest markante skub ind i skilteverdenen fik de i forlængelse af Scandinavian Star katastrofen. Jacobs far, Leon Møller, fik plads i et samarbejdsudvalg der skulle sikre, at man fremover kunne undgå katastrofer af sådanne dimensioner. Det handlede blandt andet om ordentlig skiltning og skiltning der virkede uafhængigt af, om der var lys (selvlysende sikkerhedsfolier).

LM Sign fik eneforhandling på et produkt til netop dette formål og havde i en årrække næsten patent på, at udstyre færger i danske farvande med disse sikkerhedsskilte. Og selv om der er knap så mange færger i de danske farvande i dag, som der var dengang, så er det stadig et interessant forretningsområde for LM Skilte.

I 2006 medvirkede de også i et Danida-projekt i Uganda. Det førte til, at de i 2008 etablerede en virksomhed i samarbejde med en Ugandisk investor. Firmaet hedder Africa Road Furniture og beskæftiger sig, som navnet siger, med vejskiltning i Uganda og landene omkring.

Jacob Møller har fået en god start som ejer og direktør og satser nu på at udvikle LM Sign yderligere.
Ny leder med international erfaring

Jacob Møller er uddannet fra Aarhus Universitet i 2013 med en MSc (Master of Science) i international handel. I 2014 tog han et år til Uganda og arbejdede med skiltevirksomheden dernede. I den periode han var der, næsten tidobledes deres omsætning.

I 2016 kom han tilbage til LM Sign og i 2022 overtager han virksomheden 100% og indtræder som direktør. I seneste regnskabsår har de øget bruttofortjenesten med 25% og mere end fordoblet både årets resultat og egenkapitalen. Så det ser ud til, at Jacob har fat i den lange ende.

– Vi har mange gode og faste kunder i lokalområdet, og vi har været gode til at få større projekter for større firmaer rundt om i landet, hvor vi har stået for stort set hele deres kommunikation. Det er de to ben vi står på, og vi skal udvikle dem begge, siger han.

Jacob fortæller, at de lavede næsten al indvendig skiltning til Hotel Alsik og at de i mange år har haft et tæt samarbejde med Danfoss. Så de er vant til at håndtere alt fra pyloner og facadeskiltning over way-finding og interiørdekoration til helt traditionelle detailhandels- og byggepladsskilte.

– Vi laver næsten alt. Det er vi nødt til, hvis vi gerne vil have de store opgaver. Det er muligt på grund af vores baggrund, udstyr og størrelse. Vi kan rent faktisk håndtere de store opgaver, også med vores omkring 10 medarbejdere. Og kræver det mere end vi selv kan byde ind med, har vi et godt netværk at trække på, forklarer Jacob Møller.

Oprustning

Men selvom det er gået godt siden Jacob overtog ejerskab og ledelse, så er ambitionen større. Men som nævnt i indledningen, så har det været vanskeligt, at få tid til de mere strategiske overvejelser.

Inden for det sidste år har de investeret i en ny Arizona-printer og et Zünd-skærebord, som har flyttet rammerne for både, hvor store ting de kan lave selv og hvor hurtigt de kan arbejde. Jacob Møller fortæller, at bare de investeringer har betydet et markant produktivitetsløft – uden at ansætte flere medarbejdere.

Nu har han så, pr. 1. september, ansat et kendt brancheansigt, nemlig Christian Heibroch, som blandt andet har en fortid hos Hexis og Igepa. Christian skal tage sig af salg og især se på, hvor de kan tilbyde eksisterende kunder en mere sammenhængende pakke og ikke mindst arbejde med at opstøve de større projekter, som fra tid til anden udbydes.

– Jeg har altid mødt en meget løsningsorienteret sælger, når jeg har været i kontakt med Christian. Det er tillidsvækkende og passer godt ind i vores koncept. Vi har en stor kundedatabase, som trænger til at blive aktiveret og det bliver også en af Christians opgaver, fortæller Jacob.

Udover Christian har de også ansat multimediedesigneren Heidi Würtz Hemmje. Hun skal aflaste Jacob med både grafisk design og opsætning og kundekontakt, og så er hun desuden frisk på, at tage sig af printproduktionen, når der er behov for dette.

– Hun er dygtig og hendes fleksibilitet passer ind i vores tankegang, hvor det handler om at opfylde kundens ønsker til tiden. Det betyder, at vi indimellem må smide, hvad vi har i hænderne og hjælpe til der, hvor der er størst behov.

Heidi er også startet 1. september og Jacob forventer, at han lige så stille og roligt vil kunne bruge mere tid på ledelse og udvikling i forvisning om, at der er styr på salg, kundekontakt og produktion.

Jacob og Christian har lagt en del planer for fremtiden, som de endnu ikke vil løfte sløret for, men han siger dog, at de måske skal have en satellitvirksomhed et andet sted i landet, hvis deres planer om at arbejde med større projekter skal udbredes mere.

Med et nyt skære- og fræsebord fra Zünd og en Canon Arizona UV-flatbedprinter har de øget produktiviteten markant.

Læs videre

Inline efterbehandling blev redningen for GrafiPro

GrafiPro er en lille virksomhed med en pudsig historie og en fantastisk beliggenhed – og så går det faktisk rigtig godt. Blandt andet på grund af nogle gode investeringer.
grafipro_01

Heidelberg: Nu kommer AI-revolutionen til trykkeribranchen

Heidelberg udstikker en stadig mere automatiseret og AI-drevet fremtid for trykkerier verden over.
Homeofprint_01

Tre virksomheder bliver til én

Tre sønderjyske virksomheder går sammen under nyt navn og på sigt flytter de også sammen under ét tag.
Screenshot

LIGA Sign er på vej ud af mørket

Ønsket om at arbejde, gi’ den en skalle og gøre tingene på sin egen måde har altid ligget dybt hos Tina S. Hansen som ejer og driver LIGA Sign & Wrapping i Greve.
liga_01

De seneste nyheder

Nyt online-kursus i interiør dekoration

Folieproducenten CoverStyl i Luxembourg har lanceret et kursusforløb med fem timers online undervisning fordelt på 26 kurser á 3-5 minutters varighed.
CoverStyl E-Learning

Fahlén Skilte udvider ejerkredsen og satser på større synlighed

Pr. 1. januar er Lasse Schneider indtrådt som medejer af Fahlén Skilte, som ellers er stiftet og indtil nu 100% ejet af Michael Fahlén.
fahlen_skilte_01

Roland DG lancerer nyt flagskib i storformatserien

TrueVIS XP-640 er en 64” øko-solvent inkjetprinter der med forskudt printhoved-design og finere dråbestruktur leverer både højere densitet og hastighed.
XP-640_Printer

Inline efterbehandling blev redningen for GrafiPro

GrafiPro er en lille virksomhed med en pudsig historie og en fantastisk beliggenhed – og så går det faktisk rigtig godt. Blandt andet på grund af nogle gode investeringer.
grafipro_01