
– Vi vil se os selv som en softwarevirksomhed, vi er ikke længere en stål- og maskinvirksomhed, siger Bobsts administrerende direktør, Jean-Pascal Bobst på deres Drupa-pressekonference. Det fik tydeligvis en del til at løfte brynene.
Et eksempel på at de ville præsentere noget andet end at vise maskiner her på Drupa kan ses på virksomhedens stand. Alt, hvad der er tilgængeligt på den maskinelle måde, er en konceptmaskine, ellers er der arbejdsstationer, hvor medarbejderne fortæller om udviklingen inden for bølgepap, falsekarton, fleksible materialer og etiketter.
– Allerede i 2020 sagde jeg, at Bobst ikke vil have maskiner i sin stand på fremtidige messer, og det ser man nu. Alle ved, hvad vi kan på maskinsiden, vi behøver ikke vise det gang på gang, og samtidig er det tvivlsomt ud fra et bæredygtighedssynspunkt at transportere måske et hundrede og halvtreds tons maskiner til messer, han sagde.
Så er der selvfølgelig også et økonomisk aspekt, men det blev ikke taget op på pressemødet.
Fokus er på Bobst Connect, cloud-tjenesten udviklet af Bobst. Via den kan du følge dine kunders printjob ned til mindste detalje.
På messen vises nyheder inden for alle felter. For eksempel siger de, at de er de første i verden, der er Pantone-valideret inden for flexotryk. Inden for farver har de udviklet Tahila trykfarve, som omfatter CMYK, orange, hvid og violet.
Jean Pascal Bobst sluttede med at slå fast, at det går godt for Bobst og pegede for eksempel på hybridpresser, hvor de nu er nummer ét i verden, ifølge jean Pascal, noget der er sket på kun tre år. Han er også lidt ekstra stolt af de cloud-baserede tjenester, de har udviklet inden for etiketfremstilling. – Ikke dårligt for et ingeniørfirma, konkluderede han.
