Kan papir erstatte strækfilm?

PUBLICERET: 14 December 2023
OPDATERET: 14 December
Pressefoto (med generativ billedudvidelse).

Papir- og emballageproducenten Mondi har introduceret sin egen Advantage StretchWrap, en papirindpakningsløsning, der erstatter plastikstrækfilm.

Advantage StretchWrap er et fuldt genanvendeligt kraftpapir. Mondi udviklede det til at kunne strækkes og modstå punkteringer, hvilket gør det velegnet til at erstatte den plastik strækfilm, der traditionelt er blevet brugt til palleindpakning og transport. I en case beskrevet nedenfor viste det nye kraftpapir at give både miljømæssige og produktionsmæssige fordele.

Advantage StretchWrap har 62 % lavere drivhusgasemissioner (GHG) sammenlignet med ny plastikstrækfilm og 49 % lavere drivhusgasemissioner sammenlignet med plastfilm fremstillet med 50 % genbrugsindhold ifølge en peer-reviewed uafhængig livscyklusvurdering, skriver Mondi i en pressemeddelelse.

StretchWrap erstatter strækfil hos Sentrex

Ved at skifte til Mondis kraftpapirløsning og bruge EW Technologys fuldautomatiske maskineri, kunne papirposefabrikanten Sentrex øge effektiviteten i indpakningsprocessen: Produktionen af papirposerne kræver en tørreproces for at fjerne fugt fra poserne, før de kan pakkes ind i plastikstrækfilm for at undgå kondens i emballagen. Mondi’s Advantage StretchWrap er åndbar og kan derfor bruges til at pakke produkterne umiddelbart efter papirposeproduktionen i én in-line proces.

De større dimensioner af Advantage StretchWrap rullen betyder også, at der kun er behov for en ny rulle for hver 400-600 paller sammenlignet med hver 40-60 paller til plastindpakning. Papirløsningen kan bruges til at pakke forskellige former og størrelser af paller og dække mellemrummet mellem pallen og produktet, hvilket giver god stabilitet og sikkerhed under transport.

Michał Nogielski, teknisk direktør hos Sentrex udtaler:
– Vi er er glade for at kunne bruge Mondis papirindpakningsløsning i stor skala, som en del af vores løbende forpligtelse til at finde og bruge den mest bæredygtige forretningspraksis i hele vores virksomhed. Samarbejdet mellem os selv, Mondi og EW Technology betød, at hele tilpasningsprocessen gik hurtigt, og de nye indpakningsmaskiner og ruller kører så succesfuldt, at vi er glade for at kunne anbefale dette til vores egne kunder, for eksempel til palleindpakning af tørre fødevarer som fx mel og sukker.

Jan Murzyn, Business Development Manager Specialty Kraft & Functional Paper hos Mondi, siger: – Denne løæsning betyder, at Sentrex kan pakke deres produkter ind i mere bæredygtig emballage, arbejde hen imod et mere cirkulært system og yde et positivt bidrag til miljøet. Derudover er pakkesekvensen mere effektiv på grund af muligheden for at pakke pallen ind umiddelbart efter produktionen uden behov for at tørre papirposerne. Samarbejdet med Sentrex er et levende bevis på, at vores Advantage StretchWrap-løsning ikke er begrænset til business-to-consumer-applikationer, men bringer værdi til førende industriaktører i business-to-business-sektoren.

I nogen sammenhænge kan papir tilsyneladende erstatte strækfilm. I det konkrete nævnte eksempel giver det endda en samlet kortere produktionstid, da man ikke skal vente på tørring og derfor kan køre processen in-line.

Læs videre

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01

Kurz halverer spildet og viser stærk digital satsning

Kurz satsede stort på Drupa 2024. De var messens eneste platinpartner og havde aldrig haft en større stand på Drupa.
kurz-drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01