Hurtigere og mindre inkjet-produktionsprinter fra Ricoh

Foto: Pressefoto
PUBLICERET: 20 November 2023
OPDATERET: 20 November

RICOH lancerer Pro VC80000 som bygger videre på succesen med RICOH Pro VC70000. Rullebaserede produktionsprintere der er designet til at producere farvebøger, kataloger, magasiner og kommercielle printapplikationer på coatede medier op til 300 g/m2.

Avancerede software- og hardwareværktøjer leverer øget automatisering af produktion, printkvalitetskontrol og kommunikation med mange AI-, maskinlærings- og dataanalysefunktioner, der sikrer forudsigelige og gentagelige output med minimal operatørindblanding, skriver Ricoh i en pressemeddelelse.

Den er den mindste maskine i sin klasse, med en fuld duplex, og måler mindre end ti meter i længden. Pro V80000 inkorporerer den nyeste generation af farve og temperaturkontrollerede inkjet-hoveder, og opnår en maksimal opløsning på 1200 x 1200 dpi og en maksimal hastighed på 150 meter i minuttet. Det er en 50 % stigning i produktionsoutput sammenlignet med tidligere versioner – og fokuserer på at maksimere produktiviteten for at reducere de samlede ejeromkostninger (TCO).

Pro V80000 er udstyret med den nye ‘firefly’-tørreteknologi, som består af små, opvarmede ruller, der bringer pressen op på temperatur på mindre end halvdelen af den tid et typisk tørresystem skal bruge.

Automatisk kvalitetskontrol på næste niveau med en fuldt indbygget RICOH Pro Scanner, som først blev introduceret som en ekstraudstyr på RICOH Pro VC70000. Scanneren overvåger aktivt flere facetter af udskriftskvaliteten og gennemgår konstant ydeevnen af hvert enkelt hoved, hvilket gør det muligt for Pro VC80000 automatisk at opretholde et konstant højt niveau af outputkvalitet.

Farve-til-farve- og front-to-back-registrering styres automatisk, og rettelser implementeres straks.
Manuelle justeringer elimineres ved at et spektrofotometer realtidsovervåger farvegengivelsen. Enhver afvigelse i måloutput identificeres, og de nødvendige justeringer foretages i farten.

RICOH Supervisor™ indsamler og fortolker operationelle data hentet fra RICOH Pro Scanner og andre tilsluttede produktionsprintenheder og skaber webbaserede dashboard-visninger ved hjælp af analyser fra dets business intelligence-værktøj.

En automatiseret papiropsætning, gør det muligt at printe optimalt på et helt nyt substrat med et tryk på en knap. En SmartStart-funktion tillader automatisk maskinopsætning før starten af et skift uden en operatør på stedet.

Sattler Media Group beta-tester den første maskine

Disse funktioner har vist sig at være afgørende for beta-installationen hos Sattler Media Group i Tyskland, en af Europas store medievirksomheder, med specialistekspertise inden for kommercielt tryk, direct mail, omnichannel marketing og logistik. Christian Haneke, Innovation and Solutions Manager, siger:
– Det automatiseringsniveau, der opnås med Ricohs Pro VC80000, kombineret med op til 50 % højere output af højkvalitetsprodukter sammenlignet med vores nuværende teknologi, såvel som dens operatørvenlige tilgang, transformerer den rolle, som inkjet spiller i Sattler Media Groups produktionsportefølje.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe tilføjer:

– Vores højhastigheds inkjet-kunder deler lignende produktionsudfordringer. De har brug for højhastighedskapacitet for at opfylde store ordrer og strammere ekspeditionstider samt værktøjer til at gøre driften af deres printere nemmere og mere effektiv. RICOH Pro VC80000 er bygget på det, der gjorde den forrige generation til en kundefavorit og er et vidnesbyrd om vores forpligtelse til at hjælpe kunder med at løse deres udfordringer. Den sætter en ny standard inden for automatisering og data first-intelligens for at øge produktiviteten og anvendeligt output. med ensartethed på tværs af operatører og skift. I forlængelse af udgivelsen af den B2-arkfodrede RICOH Pro Z75, cementerer den Ricohs status som markedsleder inden for inkjet-produktion.

RICOH Pro VC80000 højhastigheds inkjetpressen er tilgængelig fra begyndelsen af 2024 i hele EMEA.

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01