GM: Kompakt og digitalt

PUBLICERET: 15 September 2023
OPDATERET: 15 September
Direktør og medindehaver, Uffe Nielsen, viser GM’s nye digitale lakmodul, DVM350. Foto: Søren Winsløw.

Grafisk Maskinfabrik, i dag bedre kendt bare som GM, var rigt repræsenteret på Labelexpo. Ikke bare med deres egen betydelig stand, men også på en række af de digitale printleverandørers stande. Bl.a. Epson og Konica Minolta viste stolt løsninger frem, der var supporteret af GM.

Direktør og medejer Uffe Nielsen forklarer det således:
– Vi har i hvert fald i de sidste 10 år arbejdet målrettet på at blive det foretrukne valg for digitale printløsninger til efterbehandling af både etiketter og fleksible emballager. Så man kan roligt sige, at det er, det vi lever af. Begge markeder er i vækst og vores løsninger er skræddersyet til digital produktion.

Han siger, at det er forholdsvis nyt at de fleksible emballager er kommet ind under etiket-hatten, men mange trykkerier og efterbehandlingsvirksomheder kan, med det samme udstyr som de producerer etiketter på, producere fleksible emballage i en vis størrelse.

En strategi med tre spor

Uffe Nielsen fortæller, at GM’s strategi kører ad tre spor. Det første er automatisering, der er nøglen til vækst. Deres mission er at indbygge automatisering i så mange steder som muligt, hvad enten det er gennem teknologisk innovation, såsom GM-laserskæringsmodulet eller partnerskaber med andre industriledere.

Et andet spor er digital forædling. Her har de bl.a. udviklet en digital printbar, der kan erstatte traditionelle serigrafiske metoder, fx når det gælder tilføjelse af partiellak og taktile effekter, herunder advarselstrekanter og blindskrift. Det er et hurtigere, mere fleksibelt og omkostningseffektivt alternativ til serigrafi.

I det tredje spor fortæller Uffe Nielsen, at de sigter specielt mod etiket-webshops, hvor kunderne kan bestille produkter i de oplag og de design de ønsker. Det sidste giver en udfordring med udstansning, men her har GM udviklet deres egen digitale skæreløsning baseret på laser. GM’s Laser Die Cutter er bl.a. integreret i deres LC350 og DC350Flex+.

– Her sidder vi virkelig på en niche, som kun 3-4 stykker i hele verden har nogenlunde fod på. Det er et område i kraftig vækst og vi er klar til at løse den opgave, siger Uffe Nielsen.

Kompakt er godt – især hvor m2 er dyre

Ifølge Uffe Nielsen er GM kendt for at lave meget kompakte maskiner. De skyldes at de er vokset i en del af verden, hvor m2 er dyre. Han siger:

– Vi har en digital forædlingsmaskine der er 1,7 meter lang. Til sammenligning er en af vores konkurrenters 8 meter lang. Det kan naturligvis være lige meget, hvis der er plads nok og pladsen ikke koster noget. Men sådan er det ikke i Europa. Så vi gør os umage med at lave løsninger der kan det de skal, og som ikke fylder mere end højst nødvendigt. Det har også betydning ved jobskifte, hvor jo længere maskinen er, jo mere spild får du. Så med vores konstruktioner får du både bedre plads og mindre spild.

På messen viste GM blandt andet deres mindste tilbud, DC350Nano, der byder på kraft, hastighed og fleksibilitet, indbygget i et lille fodaftryk.

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01