VariJET 106 rammer markedet

PUBLICERET: 17 May 2023
OPDATERET: 17 May
Gæsterne fik nærstuderet VariJET 106 ved Koenig & Bauer Dursts åbent hus-arrangement. Foto: Pressefoto.

Koenig & Bauer Durst, som samarbejdet mellem de to industrigiganter hedder, har haft deres B1-inkjet kartonprinter på tegnebrættet i noget tid. Nu går de første maskiner i beta-test og den første kommercielle installation forventes allerede i efteråret.

Koenig & Bauer Durst har netop annonceret, at de opskalere produktionsprogrammet i en forventning om et en stærkt øget efterspørgsel på digitale inkjet-maskiner til emballagemarkedet.

Den første beta-installation startede i maj hos et centraleuropæisk trykkeri, som de udtrykker det. Formentlig et trykkeri i nærheden af produktionsstedet i Radebeul i det østlige Tyskland nær Dresden.

En anden beta-installation, også i Centraleuropa, begynder et par uger senere. VariJET 106 er den første fælles udvikling mellem Durst og Koenig & Bauer. Installationerne blev offentliggjort ved et Koenig & Bauer Durst åbent hus-arrangement, som blev afholdt hos Koenig & Bauer i Radebeul.

Gennemprøvet teknologi

Robert Stabler, administrerende direktør for Koenig & Bauer Durst, siger:
– VariJET 106-installationerne er bygget på gennemprøvet teknologi og repræsenterer vores dedikation til markedet, og vi er virkelig glade for de betydelige fremskridt, vi har gjort. Produktionen øges, og nye maskiner vil blive tilgængelige i anden halvdel af 2023. VariJET 106 kombinerer det bedste fra begge verdener af Koenig & Bauers Rapida 106-teknologi og Dursts digitale know-how og ekspertise.

Koenig & Bauer Dursts VariJET 106 er udstyret til at kunne håndtere en lang række applikationer. Pressen producerer op til 5.500 ark i timen. Den bruger vandbaseret farve, der overholder alle de vigtigste fødevaresikkerhedsstandarder. Farverne kan også afsværtes, hvilket er vigtigt for at fremtidssikre en investering i lyset af den skærpede lovgivning vedrørende genanvendelighed og genbrugsprocenter.

Koenig & Bauer Durst VariJET106. Foto: Pressefoto.

Læs videre

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01

Hurtig udskrivning med ny DTG-printer

Den er op til 25 procent hurtigere, er udstyret med en helt ny farve og har en markant bedre opløsning end sin forgænger.
Epson-Fespa_01

Glitrende akrylplader af genbrugt materiale

Green Cast Galaxy er et nyt udvalg af støbte akrylplader fremstillet med 100% genanvendt akryl, der kombinerer PMMA´s egenskaber med en særlig glittereffekt.
green_cast_01

De seneste nyheder

Simon Manley vinder World Wrap Masters

På FESPA-messen blev der over to dage kæmpet hårdt og I de sidste timer inden FESPA-messen lukkede gav han sit yderste og gik helt til tops.
wwm_01

Nize Equipment sætter fokus på kundeoplevelsen

Med oprettelsen af en helt ny stilling, har Nize Equipment sat det skarpe lys på on-boarding af især nye kunder.
nize_fespa_01

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01