Horizon viser fuldautomatisk pakkeløsning på Interpack

PUBLICERET: 12 May 2023
OPDATERET: 17 May
Global Market & Business Development manager, Mr. Yasuo Taketsugu sammen med administrerende direktør for Horizon Nordic, Paul Jakobson foran deres Buckle Folder AF-408F. Foto: Søren Winsløw.

Horizon er kendte for deres efterbehandlingsløsninger til især bog- og hæfteproduktion. Men deres stærke fokus på digitalisering og automatisering har bragt nye muligheder med sig.

Derfor burde jeg måske heller ikke have været helt så overrasket, da jeg så dem have en stand på emballagemessen Interpack i Düsseldorf. Her stillede de op med en fuldautomatisk pakkeløsning med ikke mindre end to robotter.

Løsningen, som de kalder Flexible Package Stacker (SPL-300L), består af en stacker, der på messen stakkede brune papirposer, som efterfølgende blev banderoleret, afleveret i et udlæg, hvor en tre-akslet Omron robotarm med sugekopper samlede de banderolerede poser op og lagde dem i en transportkasse. Når kassen var fyldt, løftede Horizons Autolifter transportkassen væk fra påfyldningen og kørte den til en ny destination i produktionen. Uden menneskelig indblanding.
På messen kørte robotten af gode grunde bare mellem udlægget og ilægningen.

Hele Flexible Package Stacker-løsningen, hvor Omron robot-armen er ved at samle en banderoleret pakke op og lægge den i transportkassen. I forgrunden venter Horizons Autolifter på, at kassen bliver fyldt, så den kan bringes videre i processen. Foto: Søren Winsløw

Autolifteren er en kombination af to robotter, hvor øverste del er udviklet af Horizon selv. Den kan registrere, når transportkassen er fyldt, trække den ud af udlægget og hæve eller sænke sin position, så den fx kan sætte fra på en palle. Den underste del er en transportrobot udviklet af et eksternt robotfirma. Den sørger for at Autolifteren kan flytte sig og bringe varerne derhen, hvor de skal bruges.

Paul Jakobson, som er chef for Horizon Nordic, var på messen og fortalte, at han ser en mulighed for mange mindre virksomheder i både den grafiske verden og emballageindustrien, kan have glæde af denne type automatisering. Han siger:

– Vi ser en stigning i behovet for at kunne håndtere mange, men små oplag. Både i det grafiske men så sandelig også inden for emballage produktion. Derfor bruger vi messen til at vise, hvad vi kan og til at se, hvor stor interessen måtte være.

Det var med stor entusiasme, at Yasuo Taketsugu demonstrerede Flexible Package Stacker SPL-300L. Foto: Søren Winsløw
Der er stadig brug for indstikssedler

Selvom EU er ved at åbne for, at indstikssedler kan digitaliseres, så er der endnu en stor efterspørgsel efter dem til især farmaceutiske produkter, men også pleje- og kosmetikprodukter.

Derfor havde Horizon også medbragt deres seneste lomme falsemaskine, Buckle Folder AF-408F. Med 4 x 4 lommer og to knivfalse (Knife Unit KTU-40) er den født til at lave indlægssedler på meget tyndt papir.

Det, der gør den særlig interessant for mange firmaer er, at næsten al indstilling udføres automatisk. Der betyder, at omstillingstiden er på ganske få minutter, hvor det tidligere kunne tage op til en time, at omstille en falsemaskine.

Et af trickene er, at der sidder en måler på maskinen, hvor man måler papirets tykkelse. På den måde ved den, hvordan de enkelte valser skal stilles efterhånden som papiret bliver tykkere og tykkere på grund af falsene.

Indstillingen af længden på falselommerne sker ved at angive papirets format samt hvilken type fals du ønsker ud fra et sæt skabeloner. Når de er valgt, stiller maskinen selv alle parametre elektronisk. Ingen manuel justering.

For at sikre en god falsning, har Horizon en såkaldt water-creasing funktion, hvor papiret påføres en lille mængde vand, der hvor det skal falses. Det gør, at papiret nemmere bukker og holder bukket, når det kommer ud ad maskinen. Det er en særdeles praktisk funktion for papir, der er falset mange gange og skal pakkes i en lille æske.

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01