Roland DG kommer med på DTF-bølgen

PUBLICERET: 17 February 2023
OPDATERET: 17 February
Foto: Pressebillede

Roland DG lancerer sin første Direct-To-Film (DTF) desktop inkjet-printer, VersaSTUDIO BN-20D, som er rettet mod små og mellemstore trykkerier, beklædningsvirksomheder og nystartede virksomheder.

DTF-teknologien har tiltrukket sig stor opmærksomhed i markedet for tekstiltryk i de seneste år på grund af den enkelhed, hvormed man kan opnå iøjefaldende grafiske udtryk.

Roland DG’s nye entry-level BN-20D-printer bruger Direct-To-Film-metoden, som overfører CMYK-farver plus hvid til tekstilet for at skabe grafik med fine detaljer, fotografisk gengivelse og flot kontrast.

Udstyret med high-definition printhoveder, kan print fra BN-20D overføres til både lyse og mørke tekstiler og beklædningsgenstande. Printerens automatiske skærefunktion gør det også muligt at producere designs ved hjælp af fx holografiske-, glitter- eller metalliske heat transfer folier.

– Vores kompakte, brugervenlige og prisoverkommelige desktop-produkter gør det muligt for alle nemt at opnå højkvalitets output uden behov for specialistfærdigheder og forudgående know-how, siger Paul Willems, Product Management & Business Development Director hos Roland DG EMEA.

– Direct-to-Film-overførsel er en ny løsning, der kun har eksisteret et par år, men som har potentialet til at revolutionere beklædningsbranchen. Ved at introducere denne løsning under VersaSTUDIO-mærket håber vi, at flere kunder nemt vil realisere nye kreative og profitable forretningsmuligheder. Udover at arbejde som Direct-To-Film-printer, kan BN-20D også bruges som skæreplotter til skilte- og varmeoverførselsvinyl, hvilket gør løsningen meget alsidig.

Under printprocessen, når grafikken er blevet trykt på en speciel film, påføres et limpulver på filmen og smeltes sammen på bagsiden af motivet. Dette eliminerer behovet for arbejdsintensive processer, såsom at skære omridset af illustrationen, fjerne overskudsmateriale fra unødvendige områder samt retouchering, hvilket ikke kun gør arbejdsprocessen mere effektiv, men også giver mulighed for produktion af mere komplekse og tiltalende design.

Ud over effektiviteten af BN-20D overholder den anvendte farve OEKO-TEX-standarden*, der garanterer at der ikke er sundhedsskadelige stoffer i materialet.

*) Forventes tildelt i februar 2023

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01