Grafisk tekniker Andreas glæder sig til Skills

PUBLICERET: 25 January 2023
OPDATERET: 25 January
Andreas Balleby Hansen har arbejdet hos Stibo Complete i syv år og er nu i gang med en grafisk tekniker uddannelse. Foto Dansk Industri.

Grafisk tekniker Andreas Balleby Hansen fra Stibo Complete skal konkurrere om at blive Danmarks bedste grafiske tekniker 2023 til DM i Skills.

Andreas startede sin karriere som løsarbejder hos Stibo Complete for syv år siden og har arbejdet hårdt for at blive udtaget til danmarksmesterskaberne.

Hvorfor valgte du at blive grafisk tekniker?

– Jeg startede i Stibo Complete for cirka syv år siden som løsarbejder i deres pakkeafdeling. Jeg havde kun været der i to uger, da de åbnede en ny storformatafdeling. De havde kun en mand i afdelingen og havde brug for flere, så derfor spurgte de mig. Det betød, at jeg selv skulle lære det hele fra bunden. Det er nok pga. den selvstændighed, jeg havde til at starte med, at jeg blev grebet af det hele. Jeg havde så meget frihed, at jeg kunne prøve alt, hvad jeg gerne ville.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal med til DM?

– Det er nok mit engagement, som i bund og grund bygger på, at jeg godt kan lide det, jeg laver. Jeg er virkelig interesseret i mit fag, og jeg kan godt finde på at bruge min fritid på det. Hvis nogen spørger, om jeg ikke lige kan lave et eller andet, så kan jeg godt finde på at fifle derhjemme med Illustrator eller Photoshop for at lave det.

Hvordan forbereder du dig op til DM i Skills?

– Jeg har fået en del opgaver, jeg skal lave som optakt. Jeg skal fx lave en plakat af mig selv, og et firmalogo til den trøje jeg skal have på til DM i Skills. Jeg er også i gang med at forbedre mig på fx farvestyring. På den måde sikrer jeg, at jeg er helt opdateret på, hvad jeg kan blive testet i til DM-konkurrencen.

Hvad siger din familie til, at du skal til DM i Skills?

– De er alle sammen pavestolte, og der er mange, som gerne vil se mig i aktion til DM.

Hvilke opgaver håber du på at få til DM-konkurrencen?

– Det kunne være fedt, hvis vi fik en case, hvor vi skal dyste om at levere det bedste grafiske materiale. Og efterfølgende ville det være fedt at blive testet i, hvad man har gjort og hvorfor. Så kan man rent faktisk også vise sine tanker bag det endelige produkt. Det er federe, end man bare ser en person, som står ved en printer, der trykker på ’start’. Men jeg er faktisk klar på alle typer af opgaver.

DM i Skills 2023 finder sted i Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia fra den 2.- 4. februar
Der er gratis adgang alle dage!
Læs mere her.

Læs videre

Carl Jensen A/S opruster i vest

Det er en erfaren herre, som Carl Jensen A/S får i stalden til at udbygge deres position på Fyn og i Jylland.
carl_jensen_01

Ny rutineret sælger rykker ind hos sign service

Der har været rokade hos leverandørerne af folier og andet tilbehør til skiltebranchen her omkring 1. april.
Casper_Poulsen

Alsidig storformatprinter fra Ricoh

Ny storformatprinter rummer muligheder for en række forskellige segmenter – ikke mindst det grafiske
IP CW2200

Ny Canon Colorado-serie klar til FESPA

Canon har netop lanceret en ny serie af Colorado-printere. Den populære printer kommer nu i en serie, hvor modularitet er nøgleordet.
Colorado_M-series

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01