Offsetbranchen er ved at få øjnene op for inkjet

PUBLICERET: 15 September 2022
OPDATERET: 15 September
Henrik Dencker viser Visutechs nye TASKalfa PRO 15000c på Sign Print & Pack-messen.

Offsetbranchen øjner nye muligheder, det samme gør sign service med nye transferfolier og Heidelberg benytter messen til at give kunderne et pusterum, og følge op på nye ideer og udviklingsmuligheder.

Offsetbranchen er ved at få øjnene op for inkjet

Henrik Dencker fra Visutech er positivt overrasker over interessen for deres vandbaserede inkjet-maskine – Kyocera TASKalfa PRO 15000c på Sign Print & Pack-messen.

– Det har i overvejende grad været offsettrykkerierne, der har været forbi, og det overordnede indtryk er, at de synes det ligner offset meget. Så kan de godt lide, at man betaler for farven og ikke en klik-afgift. I mange tilfælde betyder det, at du har en stykpris der er på det halve af et tilsvarende tonerprint, siger Henrik Dencker.

Han påpeger desuden, at energipriserne pludselig spiller en meget større rolle for en investering end tidligere, og nævner et eksempel på et offsettrykkeri, hvor strømudgiften er steget med 50.000 om måneden. En vandbaseret inkjet-løsning bruger omkring en 1/3 af den strøm som en tonerbaseret maskine bruger.

– Vi har fået konkrete leads med hjem, og jeg tror vi sælger 3-4 maskiner inden for det kommende år. Interessen på messen har været stor og investeringslysten synes at være tilbage i branchen, siger Henrik Dencker.

Steffen Færgemann viser eksempler på de nye transferfolier.
Nye transfer folier hos Sign Service

Sign Service har taget en nyhed med til Sign Print & Pack-messen. Det drejer sig om transferfolierne Nova-flex, Nova-floc og Nova-fabric beregnet til påføring på tekstiler.

Folierne kommer i en lang række af forskellige design både hvad angår farver og effekter. For flere af dem gælder det, at man kan printe på dem. På den måde kan man næsten opnå et hvilket som helst resultat. F.eks. kan man printe et farvet motiv på Nova-fabric, som har struktur som et broderi og på den give tekstil et meget eksklusivt look.

Der findes også en folie til meget vaskekrævende arbejdstøj. Den hedder Weed-ex og findes kun i sort og hvid, men til gengæld kan den tåle vask på op til 95 grader.

Steffen Færgemann fra Sign Serivce fortæller, at mange af deres kunder udbyder print på tekstiler og måske vil se en mulighed for at kunne udvide forretningen med nævnte folietyper.

Brian Thorsager og Poul Breindal fra Heidelberg udtrykker stor tilfredshed med antallet af besøgende på såvel messen generelt som på deres stand.
Heidelberg tilbyder et frirum

Der har været mange besøgende på Heidelbergs stand selvom de ikke har nogen maskiner at vise frem. Brian Thorsgaad Hansen og Poul Breindal fortæller, at de ikke specielt henvender sig til skiltemarkedet, men at mange af deres kunder også befinder sig i dette segment. Derfor giver det mening at mødes med dem på Sign Print & Pack, hvor de kan få en snak om løst og fast, og hvor kundrne lige kan hvile hovedet.

– Vi vil rigtig gerne vise cloud-baserede H+ løsning, hvor stadigt flere funktioner tilbydes. Det gælder f.eks. produktionsplanlægning, service, træning og online-shopping og listen udvides løbende med Analytics og Smart Production App, som tilbyder henholdsvis produktionsdata på et meget detaljeret niveau og et ordresystem, siger Brian Thorsager.

Poul Breindal fortæller, at de overvejende har mødt eksisterende kunder, både for at få en hyggesnak, men også for at diskutere ideer og udviklingsmuligheder, så der er en række ting, der skal følges op på.

Læs videre

Skær 90% af fremstillingstiden på stanseformene

Den tyske leverandør af efterbehandlingsudstyr, KAMA, introducerer det digitale positioneringssystem KAMA CPX 106 til hurtigere opsætning af klichéer til blindprægning og varmfoliering.
kama_02

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Addbrand bliver distributør af Arctic Papers G-Serie

Fra januar 2023 bliver Addbrand ny distributør af papirserierne G-Print og G-Silk, der produceres på Arctic Papers papirværk i Grycksbo i Sverige.
Arctic Paper Grycksbo

Gop øger salget på det grafiske marked

Distributøren gop har indtaget det danske marked og har siden sin opstart tilbage i 2019 opnået en solid position i det grafiske segment.
gop_01

De seneste nyheder

Simon Manley vinder World Wrap Masters

På FESPA-messen blev der over to dage kæmpet hårdt og I de sidste timer inden FESPA-messen lukkede gav han sit yderste og gik helt til tops.
wwm_01

Nize Equipment sætter fokus på kundeoplevelsen

Med oprettelsen af en helt ny stilling, har Nize Equipment sat det skarpe lys på on-boarding af især nye kunder.
nize_fespa_01

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01