Papirfabrik indstiller produktionen på grund af energipriserne

Billedet er lånt hos Lessebo Paper.

Elektricitetsomkostningerne for Lessebo Paper er uden fortilfælde steget fra €3 millioner til €19 millioner om året. Den drastisk forhøjede elpris tvinger Lessebo Paper til at indstille produktionen fra onsdag den 31. august. Beslutning om produktion vil fremover blive taget dagligt afhængig af elprisen.

Spotprisen for elektricitet i det sydlige Sverige er steget markant de seneste måneder. Onsdag den 31. august ligger elprisen på et niveau på 518,73 EUR pr. MWh, hvilket resulterer i en daglig el-udgift på mere end 58.000 EUR for Lessebo Paper. Derfor vil produktionen på Lessebo Paper onsdag den 31. august blive sat på pause. Fremover vil en beslutning om produktion blive truffet dagligt afhængig af elprisen for den kommende dag.

Papirindustrien er el-intensiv, og elprisstigningerne vil højst sandsynligt ikke kun påvirke Lessebo Paper, men flere industrier i det sydlige Sverige.

– Siden efteråret 2021 er elprisen gradvist steget, og vi kan ikke se, at stigningerne er aftaget, snarere tværtimod. Historisk set indebærer vinterperioden normalt højere elpriser, og at vi allerede har rekordhøje elpriser i august er til stor bekymring, udtaler Jens Olson, CEO hos Lessebo Paper.

Lessebo Paper fremstiller en række forskellige papir brands blandt andre Scandia 2000 og Colorit.

Publicerat av: 

Del artiklen

En kommentar till “Papirfabrik indstiller produktionen på grund af energipriserne”
  1. Men er det virkelig på grund af El-prisen man indstiller produktionen? Når jeg lige hurtigt kigger på tallene fra Lessebo Paper AB, så er omsætningen faldet fra 392 mio SEK i 2018 til 252 Mio SEK i 2020. Samtidig er der underskud i alle år fra 2018 og til 2020 og 2021 ser sikkert ikke bedre ud, så der er måske mange andre grunde end El-prisen der forklarer at man vælger at lukke virksomheden – det kunne være at det ikke havde været en god forretning i mange år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.