Papirfabrik indstiller produktionen på grund af energipriserne

PUBLICERET: 31 August 2022
OPDATERET: 31 August
Billedet er lånt hos Lessebo Paper.

Elektricitetsomkostningerne for Lessebo Paper er uden fortilfælde steget fra €3 millioner til €19 millioner om året. Den drastisk forhøjede elpris tvinger Lessebo Paper til at indstille produktionen fra onsdag den 31. august. Beslutning om produktion vil fremover blive taget dagligt afhængig af elprisen.

Spotprisen for elektricitet i det sydlige Sverige er steget markant de seneste måneder. Onsdag den 31. august ligger elprisen på et niveau på 518,73 EUR pr. MWh, hvilket resulterer i en daglig el-udgift på mere end 58.000 EUR for Lessebo Paper. Derfor vil produktionen på Lessebo Paper onsdag den 31. august blive sat på pause. Fremover vil en beslutning om produktion blive truffet dagligt afhængig af elprisen for den kommende dag.

Papirindustrien er el-intensiv, og elprisstigningerne vil højst sandsynligt ikke kun påvirke Lessebo Paper, men flere industrier i det sydlige Sverige.

– Siden efteråret 2021 er elprisen gradvist steget, og vi kan ikke se, at stigningerne er aftaget, snarere tværtimod. Historisk set indebærer vinterperioden normalt højere elpriser, og at vi allerede har rekordhøje elpriser i august er til stor bekymring, udtaler Jens Olson, CEO hos Lessebo Paper.

Lessebo Paper fremstiller en række forskellige papir brands blandt andre Scandia 2000 og Colorit.

Læs videre

Skær 90% af fremstillingstiden på stanseformene

Den tyske leverandør af efterbehandlingsudstyr, KAMA, introducerer det digitale positioneringssystem KAMA CPX 106 til hurtigere opsætning af klichéer til blindprægning og varmfoliering.
kama_02

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Addbrand bliver distributør af Arctic Papers G-Serie

Fra januar 2023 bliver Addbrand ny distributør af papirserierne G-Print og G-Silk, der produceres på Arctic Papers papirværk i Grycksbo i Sverige.
Arctic Paper Grycksbo

Gop øger salget på det grafiske marked

Distributøren gop har indtaget det danske marked og har siden sin opstart tilbage i 2019 opnået en solid position i det grafiske segment.
gop_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6