Nyhed fra Automatica i München: Universal Robots UR20 cobot med 20 kg løfteevne

PUBLICERET: 21 June 2022
OPDATERET: 21 June
Universal Robots UR20 cobot

Danske Universal Robots – UR – var virksomheden som i 2009 introducerede cobot begrebet om collaborative (samarbejdende) robotter. Den første cobot var UR5 med 5 kg løfteevne og 85 cm rækkevidde.

Siden 2009 har UR, som i dag ejes af amerikanske Terradyne, løbende udvidet sit produkt program med større cobotter, som allesammen har været baseret på grundkonceptet fra 2009, og samtidig er UR blevet verdensleder i cobot segmentet med en markedsandel tæt på 50%.

På Automatica i München introducerer UR nu en UR20 cobot med en løfteevne på 20 kg og en rækkevidde på 1,75 meter. UR20 er en helt ny konstruktion med bedre og hurtigere motorer i alle led, så man må formode, at en række af URs mindre cobotter også snart vil dukke op i nye og reviderede versioner.

Du kan se en video om UR20 her:

 

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

AIM Robotics viser en robottiseret doseringsenhed på Automatica 2022

På Automatica i München mødte Sign, Print & Pack Mie Haraldsted fra AIM Robotics, som har udviklet en doseringshed, som kan monteres på en lille robot, i dette tilfælde en UR cobot.
Mie Haraldsted viser AIM Robotics' doseringsenhed på Automatica 2022

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6