Nyhed fra Automatica i München: Universal Robots UR20 cobot med 20 kg løfteevne

Universal Robots UR20 cobot

Danske Universal Robots – UR – var virksomheden som i 2009 introducerede cobot begrebet om collaborative (samarbejdende) robotter. Den første cobot var UR5 med 5 kg løfteevne og 85 cm rækkevidde.

Siden 2009 har UR, som i dag ejes af amerikanske Terradyne, løbende udvidet sit produkt program med større cobotter, som allesammen har været baseret på grundkonceptet fra 2009, og samtidig er UR blevet verdensleder i cobot segmentet med en markedsandel tæt på 50%.

På Automatica i München introducerer UR nu en UR20 cobot med en løfteevne på 20 kg og en rækkevidde på 1,75 meter. UR20 er en helt ny konstruktion med bedre og hurtigere motorer i alle led, så man må formode, at en række af URs mindre cobotter også snart vil dukke op i nye og reviderede versioner.

Du kan se en video om UR20 her:

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.