Inline færdiggørelse og kvalitetskontrol fra KonicaMinolta på Sign, Print & Pack

PUBLICERET: 8 June 2022
OPDATERET: 8 June
KonicaMinolta’s TU-510 in-line skære-, perforerings- & bukkelinje modul

Sign, Print & Pack har talt med Jan Johansen og Mats Petterson fra KonicaMinolta om in-line færdiggørelse i digitaltrykning og ikke mindst om den dertil hørende close-loop dynamiske kvalitetskontrol, som sikrer at produktionslinjerne kun leverer korrekt trykte og færdiggjorte produkter.

Jan Johansen – ansvarlig for KM produktionstrykning i Danmark – deltager på Sign, Print & Pack i hele messeperioden

Jan Johansen fortæller:

“Vi er vældig glade for på Sign, Print & Pack at kunne vise alt hvad KonicaMinolta har udviklet for at gøre hele trykprocessen mere automatiseret. Vi har et nyt modul – TU-510 – som kan skære både på langs og på tværs af arkene eller perforere eller lave bukkelinjer, alt sammen i ét gennemløb. Det betyder, at vi kan skære flyers ud af et ark i et gennemløb, og vi kan faktisk også færdiggøre visitkort in-line. Vores nye AccurioPress C14000, som vi viser på messen er principielt en A3 printer, men den kan faktisk også trykke på begge sider af et banner på op til 900 mm, og kombineret med TU-510 modulet kan man i et gennemløb producere en 4-fløjet portfalset A4 brochure. KonicaMinolta har også et samarbejde med Plockmatic, så nu tilbyder vi også et modul, som kan fremstille færdige brochurer eller bøger på op til 200 A4 sider (baseret på 80 g papir)”.

Mats Petterson, Produkt Manager for KM produktions trykning

Mats Petterson tilføjer:

“Men det drejer sig ikke kun om in-line færdiggørelse, men også i høj grad om en in-line kontrol af det færdiggjorte materiale. Derfor har KonicaMinolta udviklet sin “AIT – Auto Inspection Technology” som findes i kvalitetskontrolsmodulet IQ-501. AIT er en fuldautomatisk in-line, close-loop kvalitetskontrolsystem, som sikrer, at ingen trykte og færdiggjorte produkter forlader maskinen hvis de ikke 100% opfylder de foreskrevne kvalitetskrav. I praksis betyder det, at ark med eventuelle fejl sorteres fra direkte i produktionsprocessen og et nyt erstatningsark trykkes og færdiggøres med det samme. Den vej rundt er makulatur i aflæggeren totalt elimineret, så produktet kan uden yderligere kontrol pakkes og sendes direkte til kunden. Enklere og mere sikkert kan det faktisk ikke blive.”

Du kan se en video om TU-510 in-line færdiggørelse her:

Du kan se en video om IQ-501 modulet her:

Læs videre

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Juhl introducerer langtidsholdbar tekstiltrykning på Sign, Print & Pack

"Tekstiltryk er et kraftigt voksende marked, men vores erfaring viser, at DTG (Direct To Garment) teknologierne ofte ikke kan levere langtidsholdbare løsninger. Det er ikke verdens største problem ved T-shirts, men ved både sports- og især arbejdstøj er det uheldigt, at det påtrykte ikke holder lige så længe som selve tøjet. Vi har længe søgt efter en teknologi, som kan løse denne udfordring og sammen med vores italienske partner Ser.Tec. er vi overbeviste om, at vi nu har fundet løsningen, som vi derfor vil vise på Sign, Print & Pack.
Juhl's nye Ser.Tec. DTF 300 Fast tekstilprinter

Addbrand på Sign, Print & Pack: "Vi er meget mere end kuverter"

Addbrand Denmark A/S, som tidligere hed A-Mail kuverter A/S, sidder i dag på en stor del af det danske kuvertmarked. A-Mail blev i 2019 en del af den skandinaviske grafiske virksomhed Addbrand, som er delejet af den store tyske kuvertproducent Mayer Kuvert. Samlet omsætning i koncernen er over 2 mia. kroner.
Addbrand satser på et bredt udvalg af emballager til forsendelse af varer

De seneste nyheder

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

All Creative er stolte

All Creative A/S vil vinde emballagekonkurrencen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_01