CreaSign investerer i kvalitet, hastighed og nye muligheder

PUBLICERET: 3 February 2022
OPDATERET: 3 February

Det var en stigende efterspørgsel efter print på store plader, der for alvor satte gang i tankerne om at investere i en ny storformat flatbed-printer hos CreaSign i Herlev. Den tidligere, som de havde købt brugt for 10 år siden, blev mere og mere udfordrende at anvende i den daglige produktion.

– Vi havde nogle klare krav til, hvad maskine skulle kunne, og da vores kontakt hos Ricoh og i øvrigt gode ven, Martin Friis Larsen, kunne stå inde for, at den fuldt dækkede vores behov, valgte vi en Ricoh Pro T7210 UV-LED, siger den ene af de to ejere Bent Aasberg.

Flere konsekvenser end forventet

Valget skulle vise sig at få større men også mere positiv indflydelse end først forventet. Det var nemlig ikke muligt at få det nye bord ind i det tiltænkte lokale uden ombygning. De besluttede sig for at benytte ombygningen til at lave den mest optimale indretningsmæssige løsning. Det betød halvanden måneds byggerod og tre uger uden storformatprinter. En udfordring som både CreaSigns medarbejdere og kunder tog i stiv arm og med godt humør.

Resultatet blev til gengæld meget bedre end forventet. Flere mindre lokaler, som mest blev brugt til at stille fra i, blev nu til et stort, lyst og indbydende produktionslokale.

Der skulle brydes vægge ned for overhovedet at få plads til den nye printer.

Markante fordele

Printeren, som med en bordstørrelse på 3,2 x 2,1 meter fylder godt op i landskabet, landede midt i oktober. Installationen tog et par dage. Herefter kom alle medarbejdere igennem både et fire timers sikkerhedskursus og en grundig træning i at bruge printeren. Her åbenbarede sig allerede den første betydelig fordel. Medejer Kim Carlsen fortæller:

– Den er utrolig nem at bruge. Så efter kort tid kan vi alle bruge den i større eller mindre omfang. Heldigvis har vi en meget entusiastisk lærling, som elsker at rode med ny teknologi og som er blevet vores interne specialist i løbet af ingen tid. Så er der noget vi ikke lige kan huske, eller en funktion vi ikke kender, så spørger vi bare Nicolai.

Lærling Nicolai er hurtigt gået hen og blevet intern specialist på den nye flatbed-printer.

I løbet af 14 dage var maskine en integreret del af dagligdagen. Timingen var ifølge Bent og Kim helt perfekt, for de kunne mærke både den voksende efterspørgsel efter store plader, og så kunne de producere de ligeledes meget efterspurgte byggepladsskilte langt hurtigere og mere effektivt end de havde gjort før. En lille men interessant produktivitets feature er, at hvis man har afsluttet sit print med printbommen længst væk fra udgangspunktet, kan man afmontere pladen, lægge en ny på og starte næste print fra denne yderposition. Man behøver ikke at køre printhovedet tilbage til udgangspunktet, fortæller Martin Friis Larsen.

To andre ting de har hæftet sig ved hos CreaSign er, at opstartstiden er markant hurtigere end de gamle og så kræver den nærmest ingen rengøring. Og de to ting alene udgør altså mange produktionsminutter i løbet af en dag. Måske er vi helt oppe og tale om en time eller mere.

Nye muligheder skal udforskes

I første omgang er Pro T7210 UV-LED gledet ind som en markant opgradering i forhold til den gamle maskine. På sigt rummer den en række nye muligheder også. Maskinen kommer i sin standard konfiguration med 12 af Ricohs egne Gen5-printhoveder. De rummer mulighed for at printe CMYK samt lak, primer og hvid.

Hvis man har behov for at printe med fuldt dækkende hvid på fx brun bølgepapemballage med logofarver eller andet, er det muligt at vælge konfigurationen CMYK + 2 x hvid. På den måde øger man hastigheden i CMYK + Hvid fra godt 20 til 40 m2 i timen.

Primeren åbner mulighed for at printe på fx glas og metal, applikationer som de endnu ikke har gjort så meget i hos CreaSign, men som helt sikkert skal dyrkes noget mere, nu da de har muligheden.

Lakeffekten har allerede skabt en del interesse hos kunderne. Eksemplet er CreaSigns eget.

Lak-muligheden er nok den feature der indtil videre har fået størst opmærksomhed. For det giver en ret forrygende effekt, hvis pladen sidder et sted med lysrefleksioner og noget reflekterer og andet ikke, fortæller lærling Nicolai og fremviser en række eksempler, som de er ved at teste for en kunde.

Vi kan bare mere nu

– Udover at være hurtigere, nemmere at betjene og rengøre, så har kvaliteten også fået et markant løft, fortæller Bent Aasberg og tilføjer: – Vi kan simpelthen tage flere opgaver på os fordi vi kan se at resultatet bliver godt. Tidligere kunne vi godt afvise at lave store skilte med dækflader fordi vi vidste, at risikoen for at det gik galt og kostede os ekstra ved omtrykning, var for stor. Nu er der sådan set ikke noget vi ikke tør kaste os ud i – så bare kom an!

Afslutningsvis kan det nævnes, at printeren kan printe på emner der er op til 11 cm meter høje og dermed fint kan printe direkte på fx en dør.

Læs videre

Macrodot går konkurs og genopstår i en version 2.0

Pr. 1. januar 2023 har et nyt selskab set dagens lys. Det er Macrodot 2.0 ApS som er et fællesejerskab mellem ejeren af det tidligere Macrodot A/S, Sean Jälpelt Holm, og Nordsign.
macrodot_01

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Heidelberg i fremgang varsler højere priser

Heidelberg er kommet flot igennem første halvår 2022, men varsler højere priser for at fortsætte den positive udvikling.
Ludwin_Monz

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen