Adobe fjerner Pantone-bibliotekerne fra deres programmer

PUBLICERET: 13 December 2021
OPDATERET: 13 December

– I marts 2022 vil Pantone-farvebibliotekerne blive fjernet fra fremtidige softwareopdateringer. For at minimere virkningen af denne ændring arbejder vi på en alternativ løsning til de berørte produkter, skrev Adobe i en bulletin i deres Help Center sidst i november.

Det lyder umiddelbart alarmerende, at specielt emballage- og etiketindustrien fremover ikke kan anvende Pantone-farver i forbindelse med Adobes produkter. Marcie Foster, Pantone-direktør for brand management og marketingkommunikation, siger i et interview til PrintWeek:

– Desværre er den nuværende implementering af Pantone-biblioteket i Adobes Creative Cloud-apps forældet med mange manglende farver samt unøjagtige oplysninger. For at give den bedste brugeroplevelse til vores brugere, har virksomhederne sammen besluttet at fjerne de forældede biblioteker og fortsætte med at samarbejde om en bedre oplevelse i app’en.

Pantone har en Adobe-udvidelse kaldet Pantone Connect som kan downloades fra Adobe Marketplace på exchange.adobe.com. Denne udvidelse giver brugerne adgang til nogle af Pantone-bibliotekerne.

Men software bliver i stigende grad solgt på abonnement. Måske er denne udvikling et udtryk for, at Pantone gerne vil have deres bid af kagen, ved at man skal købe deres plug-in på licens. Det er endnu ikke meldt ud, så vi må vente at se, hvad løsningen bliver.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01