Rapport: Udviklingen i logistikbranchen driver robot-automatisering

PUBLICERET: 20 October 2021
OPDATERET: 20 October
Ifølge en rapport fra ABB forventes de globale investeringer i lagerautomatisering at vokse med en CAGR på 12,6 procent frem til 2023.

I kølvandet på pandemien er de langsigtede tendenser i branchen, såsom mangel på arbejdskraft, vækst i distributionskanaler og e-handel, accelereret. På trods af den øgede efterspørgsel siger ni ud af ti logistik- og transportvirksomheder, at deres virksomhed er blevet negativt påvirket af pandemien. Dette driver investeringerne i robotter og automatisering frem, ifølge en ny rapport fra ABB.

Hvordan ser fremtiden for logistikbranchen ud? Automatiseringsteknologivirksomheden ABB har set nærmere på dette i en ny rapport: “The new norm: How COVID-19 has accelerated the switch to robotic automation” (Den nye norm: Hvordan COVID-19 har fremskyndet skiftet til robotautomatisering). Rapporten ser på, hvordan logistiksektoren vil se ud efter COVID-19, og ser på de tendenser, der har en indvirkning på branchen.

Boom inden for e-handel
Ifølge ABB har pandemien medført både muligheder og udfordringer for transport- og logistikvirksomhederne. Siden pandemien ramte, har virksomhederne oplevet en stigning i efterspørgslen efter online-bestillinger og krav om hurtigere levering til hjemmet. Samtidig har deres udfordringer bestået i at skulle kompensere for personalereduktioner på grund af faktorer som selvisolering og socialt frafald.

Bygget til automatiseringsprocesser
Ni ud af ti transport- og logistikvirksomheder siger, at deres virksomhed er blevet negativt påvirket af pandemien. Dette er noget, der i stigende grad har ført til en interesse for robotteknologi og automatisering blandt virksomhederne, ifølge den globale undersøgelse foretaget af ABB, som danner grundlag for den nye rapport.

“Logistikkunderne er ved at indse, at robot- og automatiseringsløsninger kan tilføre deres forretning reel værdi og sætte dem i stand til at reagere hurtigt på skiftende forbruger- og markedsbehov, samtidig med at de bidrager til arbejdsstyrkens sikkerhed ved at beskytte personalet mod risikoen for at blive smittet med covid-19 og automatisere mere risikable opgaver,” siger Marc Segura, Group Senior Vice President Managing Director Consumer Segments & Service Robotics hos ABB, i en pressemeddelelse.

Stærk efterspørgsel efter automatisering
ABB citerer tal, der viser, at de globale investeringer i lagerautomatisering forventes at vokse med en CAGR på 12,6 procent frem til 2023. Ifølge rapporten forudser ABB en vækstrate på næsten 100%  for robotter, som kan plukke emner fra et bånd. Teknologivirksomheden tilbyder automatiseringsløsninger inden for vareplukning, palletering, robotlager- og plukkesystemer samt sortering.

Du kan læse ABB rapporten her:

Artikler er forfattet af journalist Claes Nordström fra vores søster-website Packnorth, www.packnorth.se

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner, og drejer virksomheden i en ny retning med fokus på mere digitalisering og software.
Heidelberg_web

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01