Sappi og russiske ISBC introducerer et nyt papir med indstøbte RFID sendere

PUBLICERET: 3 September 2021
OPDATERET: 3 September
Papir med indstøbte RFID sendere. Ill: ISBC

Papirleverandøren Sappi har netop offentliggjort, at man begynder at sælge papir med indstøbte RFID sendere. Et nærmere studie viser, at papiret kommer fra russiske ISBC. Sappi oplyser, at man kan trykke på papiret med de fleste kendte trykmetoder, dvs. med f.eks. konventionelle offsetmaskiner og HP Indigo, som jo også er en offsetmaskine. Det, som man kunne frygte, er, at trykket på papiret ville kunne ødeligge RFID senderen, men det sker åbenbart ikke. Man kan naturligvis også trykke med kontaktfri inkjet.

Forskellige former for ark med indstøbte RFID sendere. Ill ISBC

RFID står for Radio Frequence ID, som er et interessant alternativ til QR- og stregkoder – med den store fordel, at man ikke behøver at kunne se emnet for at kunne modtage informationen. Derfor har RFID sendere i dag en masse interessante anvendelses muligheder. Hvis man f.eks. tænker sig, at RFID senderen er indstøbt i et visitkort eller et pas, så åbnes der op for en række interessante muligheder. Man behøver ikke engang at tage passet frem for at kontrolløren kan få alle informationerne, og hvis man på en udstilling har samlet sig en mængde visitkort, kan RFID modtageren aflæse alle visitkort uden at man behøver tage dem op af lommen. Hvis man har RFID sendere i varerne, som man tager fra hylderne i supermarkedet, behøver man blot at sætte hele indkøbskurven med varer under RFID senderen, og så scannes alle varer på samme tid – og pengene trækkes automatisk fra kontoen. Kun fantasien sætter grænser for anvendelsesmulighederne. (Vi skrev mere om RFID i nyhedsbrevet fra 17 maj 2021).

Sappi’s pressemeddelelse siger faktisk ikke særlig meget om projektet, så hvis man vil vide, hvad det her drejer sig om, skal man tilbage til ISCB i Rusland, og tilfældigvis mødte redaktøren ISCB på Dscoop i Tarragona i 2019. Vi har derfor henvendt os til ISCB med en række spørgsmål om papirformater, papirkvaliteter, hvad med recycling osv. Så snart, vi får mere information fra ISCB, tager vi temaet op i dette nyhedsbrev.

Du kan læse Sappi’s pressemeddelelse her:

Du kan læse om ISCBs RFID papir her:

Læs videre

Nanette Thomas skal løfte niveauet hos etiketbranchen

Med sin indtræden i FINATS bestyrelse, kommer danske Nanette Thomas til at sætte sit præg på organisationens udvikling og ikke mindst evnen til at dele deres akkumulerede viden.
nanette_01

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01