Konica Minolta leverer deres første PKG-675i emballageprinter i Norden

PUBLICERET: 15 August 2021
OPDATERET: 15 August

Svensk Emballagefirma får, som de første i Norden, installeret en PKG-675i emballageprinter direkte fra Konica Minolta. De ønsker at kunne udskrive direkte på pap, bølgepap og præ-stanset materiale med vandbaseret inkjet. Digital teknologi og arbejdsgang gør det muligt at printe højopløselige farvemotiver direkte på papkasser på ganske få sekunder.

– For bedre at kunne reagere på de øgede krav til små serier med korte leveringstider, har vi ledt efter et godt supplement til vores Durst-storformatprinter. Vi glæder os nu til hurtigt at kunne producere digitaltrykte papkasser til vores eksisterende B2B-kunder. Det åbner selvfølgelig også op for nye muligheder for andre typer kasser. En spændende udvikling, siger Anders Pontén, Marketing Manager hos Svensk Emballageteknik AB.

Svensk Emballageteknik AB, der startede allerede i 1984, er vokset organisk og er i dag repræsenteret i Sverige og Baltikum med kontorer og produktion i Stockholm, Göteborg, Malmø, Tallinn og i Riga. Cirka 170 mennesker arbejder i øjeblikket i virksomheden, og planerne går på fortsat vækst. Virksomheden arbejder hovedsageligt med B2B-kunder.

PKG 675i er baseret på fem Memjet® CMYK -printhoveder, som gør det muligt at opnå en udskriftsbredde på 1.067 mm og en opløsning på i alt 1.600 x 1.600 dpi. Maskinen kan producere i hastigheder på op til 18 meter i minuttet. Den leveres med en Caldera RIP og bruger en vandbaserede farver – FDA-godkendt til indirekte kontakt med fødevarer.

– Inkjet-teknologien som sådan har vi allerede erfaring med. Vi ser nu frem til en lettere vedligeholdelse og hurtigere produktion, samt selvfølgelig at bringe de nye muligheder videre til markedet, slutter Anders Pontén.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01