Realtime Robotics gør programmering af celler med flere robotter let med vision overvågning og AI

PUBLICERET: 8 June 2021
OPDATERET: 8 June
Robotcelle med flere samarbejdende industrirobotter. Ill: Realtime Robotics

Tidens store tema er cobotter, som uden afskærmning kan arbejde i samme område som mennesker. Et noget mere udfordrende tema er at få flere robotter til at arbejde sammen i samme område med fuld hastighed og uden at støde sammen. Realtime Robotics fra Boston i USA har nu udviklet en software, som lægges ovenpå robottens eget styresystem, og som styrer robotternes bevægelser ved hjælp af avanceret kamera overvågning og AI.

Forskellige samarbejdende robot applikationer: Ill: Realtime Robotics

Realtime Robotics blev grundlagt i 2016 med det formål at udvikle et koncept med både software og hardware, som kan få flere robotter til at arbejde problemløst sammen i den samme robotcelle ved hjælp af en lynhurtig, dynamisk bevægelsesmønster planlægning, som kan beregne og håndtere 20 millioner robotbevægelser på under 1 sekund.

Konceptet har naturligvis tiltrukket sig en masse opmærksomhed fordi det er så teknisk udfordrende. Realtime Robotics har løbende sikret sig en masse udviklingspenge, og for nogle dage siden fik man endnu en finansiel indsprøjtning på $ 31,4 millioner. Man har samtidig sikret sig samarbejde med en række multinationale virksomheder som Toyota, Hyundai og Mitsubishi Electric, ligesom man har etableret et tæt samarbejde med Siemens, som kan integrere Realtime Robotics ind i deres mest avancerede styresystemer. På vores breddegrader er Yaskawa Nordic også begyndt at anvende Realtime Robotics i deres robotprogrammering.

Det som gør konceptet ekstra interessant er, at det principielt er den samme teknologi, som skal anvendes til at styre selvkørende biler.

Endelig er der også det interessante i konceptet, at når man kan registrere de forskellige robotters bevægelsesmønstre i forhold til hinanden kan systemet naturligvis også opdage, om en operatør bevæger sig ind i robotternes arbejdsområde – og lynhurtigt dirigere dem udenom operatøren. Principielt kan Realtime Robotics gøre alle industrirobotter, store som små, til cobots, som, i modsætning til dagens cobots, arbejder med den samme høje hastighed som industrirobotter. Alle officielle tilladelser for at omdanne robotter til cobotter er endnu ikke helt på plads, men Darius Wilke fra Realtime Robotics i München regner med, at den tyske TÜV godkendelse er på plads i starten af 2022.

Du kan finde Realtime Robotics hjemmeside her:

Her kan du se en introduktionsvideo om dynamisk bevægelsesmønster planlægning

Her kan du se en video om samarbejdende robotter

Her kan du se en video om simulering af robotbevægelser

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

De seneste nyheder

LM Sign opruster til udvikling

LM Sign i Sønderborg har gennem det sidste år investeret i nye maskiner. Nu er tiden kommet til at opruste på mandskabssiden.
LMS_01

UPM Raflatac lukker etiketfabrik

UPM Raflatac har besluttet at lukke deres fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland permanent for at forbedre organisationens samlede effektivitet og rentabilitet.
UPM-Grafityp

Koenig & Bauer reorganiserer

For at komme tættere på nuværende og fremtidige kundebehov reduceres antallet af divisioner fra tre til to.
K&B_01

Tre virksomheder bliver til én

Tre sønderjyske virksomheder går sammen under nyt navn og på sigt flytter de også sammen under ét tag.
Screenshot