IFR rapporterer om forskellige landes udviklingsstøtte til robotprojekter

PUBLICERET: 8 June 2021
OPDATERET: 8 June
Selvportræt af NASAs mobile robot på Mars. Ill: NASA

IFR – International Federation of Robotics – med kontorer  i USA og Tyskland, har netop udgivet en rapport om de forskellige landes støtteordninger til robotudvikling. Lidt tung, men interessant læsning, fordi rapporten giver en fin indikation de forskellige landes målsætninger omkring robotter og hvilke sektorer for robotudvikling man vælger at støtte og fremme.

Robot- tætheden i forskellige lande

Rapporten indikerer, at de lande, som allerede i udstrakt grad anvender robotter også er de lande, som fokuserer mest på at støtte udviklingen af nye robotprojekter – altså succes skaber succes. Samtidig er det også klart, at de lande som fokuserer mest på fremstillingsindustri også er dem, som fokuserer mest på robotter.

De lande som ligger forrest med støtte til udviklingsprojekter er netop Japan, Sydkorea og Tyskland, men USA er også ved at komme med i denne fremsynede gruppe.

Antal industrirobotter i forhold til beskæftigede i fremstillingsindustrien. Danmark ligger på samme niveau som Sverige. Ill: IRF

Kina ligger langt nede på listen, men som det fremgår af tabellen har Kina indenfor de sidste år haft en voldsom vækst i brugen af robotter, og denne kraftige vækst kommer til at fortsætte. Men med Kina’s enorme produktionsapparat vil det tage nogle år, før man kommer op blandt de førende lande.

Vision control, AI og Big Data – Intelligente robotter

Det viser sig også, at kraftigere computere og nye teknologier som vision control, AI og Big Data åbner op for at anvende robotter på nye måder i nye  sektorer, og dette er en udvikling, som landene støtter. Altså: man støtter kraftigt projekter, som kan gøre robotter mere intelligente.

Samtidig viser støtte projekterne, at landene forventer, at service robotter og især anvendelsen af mobile robotter vil vokse dramatisk i fremtiden.

EUs Horizon program

EU har i en række år støttet robotudviklingen gennem sit Horizon projekt, og der bliver i foråret 2021 åbnet for nye ansøgninger. EU har en fond på ca. € 200 millioner, hvor relevante projekter kan søge støtte.

Du kan finde en koncentrat af IFR rapporten her

Du kan finde IFR rapporten her

 

De seneste nyheder

– Du har bare kunderne til låns

Zealand Packaging har eksisteret siden 2012, hvor Poul Erik Dahl startede virksomheden som en broker-virksomhed inden for emballageproduktion.
zealand_01

Durst fusionerer med Aleph og skaber en ny tekstilprintergigant

Durst Como er født, skriver Durst Group i en pressemeddelelse, hvor de også fortæller, at et nyt ekspertisecenter for digitalt tekstiltryk vil blive etableret i den italienske by Como.
Andrea Riccardi_media

Bølgepapmarkedet er på vej tilbage til 2019-niveau

En ny rapport med titlen "The Cardboard Packaging Market in Europe by 2030 – Analysis of High-Potential Markets and Competitive Dynamics" er netop blevet udgivet.
corrugated cardboard

Dataline overtager de grafiske aktiviteter fra Dansk Dataservice

Dataline fortsætter sin europæiske vækststrategi med overtagelsen af de grafiske aktiviteter i den danske virksomhed Dansk Dataservice.
dansk data og dataline

Læs videre

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges