Et papirbaseret fleksibelt og miljøvenligt laminat i stedet for formstøbte plastemballager til daglig- og medicinalvarer

PUBLICERET: 19 May 2021
OPDATERET: 19 May
FreeFormPack laminatet fra BillerudKorsnäs kan anvendes til f.eks. formede tuber og bægre, eventuelt med prægning. Ill: FreeForm Packaging

 

Formstøbte plastemballager til f.eks. tuber, bægre og æsker anvendes i stor udstrækning af både dagligvare- og medicinalindustrien, ofte med en påkrympet, trykt inmould plastfolie. Den svenske papirmasse producent BillerudKorsnäs har nu udviklet et papirbaseret, fleksibelt og miljøvenligt laminat til erstatning for formstøbte plastemballager.

BillerudKorsnäs har sammen med den italienske maskinfabrikant Curti etableret FreeForm Packaging AB i Stockholm som markedsfører en samlet emballageløsning bestående af selve laminatet, forskellige former for emballage-lukninger og maskinerne, som fremstiller, præger og former emballagen samt eventuelt fylder diverse produkter i emballagen. Både BillerudKornäs og Curti har gode forbindelser til TetraPak, og egentlig minder FreeFrom konceptet om TetraPak konceptet.

Det fleksible papirlaminat består af 85% papirfiber, som virker som en papir/papemballage, så der kan trykkes på normal måde på emballagens yderside. Indersiden har en beskyttende miljøvenlig og genanvendelig plastfilm, som er godkendt til fødevarer.

 

FreeForm maskinen, som omformer laminatet til emballage, eventuelt med påfyldning af selve produktet. Ill: FreeForm Packaging

Tuber, bægre og æsker kan lukkes med forskellige former for låg

Forskellige former for låg. Selve bægret kan sikres med en film af papir eller aluminium. Ill. FreeForm Packaging

Du kan læse mere om FreeForm Packaging og produkterne her

Du kan læse mere om italienske Curti her

Du kan læse mere om BillerudKorsnäs og FreeForm Packaging her

 

 

 

 

 

 

 

Læs videre

Faerch investerer stort i genbrug af fødevareemballage

Den danske producent af plastbakker til fødevarer, Faerch, har gennem de sidste fire år opbygget en genbrugsfabrik til PET-bakker i Holland.
faerch_04

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01