Skal robotter registreres og betale skat?

PUBLICERET: 10 May 2021
OPDATERET: 10 May
Forskellige former for robotter: Fotos: Yaskawa, Otto Motors, Boston Dynamics, Elgiganten

Robotter kan være mange ting. Nogle af dem kan bevæge sig ud i det offentlige rum

For et stykke tid siden startede en diskussion om, at robotter skulle betale skat. Argumentationen var/er, at når alle medarbejdere efterhånden erstattes af robotter forsvinder skattegrundlaget for medarbejdere. Da alle seriøse undersøgelser viser, at robotter faktisk ikke formindsker arbejdsstyrken, men derimod reducerer antallet af du uønskede, monotome og muskelkrævende lavtløns arbejdspladser, men samtidig skaber flere nye højtløns arbejdspladser, er denne argumentation helt forfejlet. Da robotterne samtidig sænker produktionsomkostningerne og forøger indtjeningen i virksomhederne skaber robotter faktisk et højere skattegrundlag både fra virksomheder og arbejdstagere.

Når robotter som f.eks. Boston Dynamics’ Spot (hvis man overhovedet kan kalde Spot en robot) begynder at bevæge sig ud i offentlige rum bliver situationen imidlertid en anden. I realiteten er der ikke langt fra en autonom robot som Spot og til en autonome biler, som vel nærmere er robotter på hjul end gammeldags biler, og mens autonome biler ligger en del år ude i fremtiden, så varer det ikke længe før robotter som Spot vil begynde at bevæge sig omkring i det offentlige rum. I USA er der allerede nu ideer om at lade Spot patruljere offentlige parker, og med lidt kreativ tænkning kunne man vel også let få en Spot robothund til at finde ulovligt parkerede biler og automatisk udskrive bøden – hvis altså Spot får lov til at bevæge sig frit i det offentlige rum. Hvis/når Spot får lov til at bevæge sig i det offentlig rum vil det være yderst rimeligt at have check på hvilke robotter, der bevæger sig i rundt, og det kan kun opnås med en form for registrering – ligesom der er krav til, at droner skal være registrerede.

 

Læs videre

Heidelberg i fremgang varsler højere priser

Heidelberg er kommet flot igennem første halvår 2022, men varsler højere priser for at fortsætte den positive udvikling.
Ludwin_Monz

Exoskeletter kan aflaste kroppen

På Sign Print & Pack er det muligt at se bl.a.exoskeletter og hvad de kan gøre for at undgå skader og nedslidning af kroppen. Kig ind i robothjørnet.
Exoskelet gør det tunge let

Én virksomhed, uendelige muligheder. Det er Ricoh på Sign, Print & Pack

For blot nogle få måneder siden overtog Ricoh forhandlingen af Quadient's færdiggørelsesmaskiner for det nordiske område, så derfor kan Ricoh nu tilbyde et fuldt end-to-end produkt program indenfor digitaltryk og færdiggørelse.
Jan_RDK1

Carl Jensen viser ergonomisk arbejdsbord på Sign, Print & Pack

Carl Jensen har udviklet sig til at være en landets største leverandører til visuel kommunikation.
Carl Jensen's nye laminator/arbejdsborg, som vises på Sign, Print & Pack

De seneste nyheder

Heidelberg: Nu kommer AI-revolutionen til trykkeribranchen

Heidelberg udstikker en stadig mere automatiseret og AI-drevet fremtid for trykkerier verden over.
Homeofprint_01

Antalis udvider Olin-design serien

Antalis relancerer nu Olin Design-serien og udvider også med nye produkter.
OLIN_Design

Maskinleverandøren Kolbus er blevet solgt

Kolbus, der producerer maskiner til fremstilling og raffinering af papæsker, er blevet købt af den tyske investeringsfond Max Valier Holdings.
Kolbus

LM Sign opruster til udvikling

LM Sign i Sønderborg har gennem det sidste år investeret i nye maskiner. Nu er tiden kommet til at opruste på mandskabssiden.
LMS_01