Returprojekt i etiketbranchen er ved at få momentum

PUBLICERET: 22 March 2021
OPDATERET: 22 March

Sidste år kunne vi fortælle, at CCL Labels, som er storleverandører af etiketter i ruller, havde iværksat et projekt, der skulle sikre, at lineren fra etiketterne kunne bringes tilbage i et cirkulært kredsløb. Nu kører de første læs retur til genbrug.

Administrerende direktør for de to danske CCL Labels fabrikker, Carsten Lemtoft, fortalte dengang, at kunderne efterlades med en betydelig mængde liner, når etiketterne er fjernet. Den liner tilbyder CCL at tage retur, så den at den kan genbruges i fremstillingen af nye etiketter. Det er leverandøren UPM Raflatac der står i den anden ende for at modtage lineren.

Arbejder på en større udbredelse

Selv om der som sådan ikke er noget økonomisk incitament til at deltage i projektet, har det alligevel fået en god modtagelse hos kunderne. De første paller med retur-liner er nu på vej tilbage til UPM Raflatac. Carsten Lemtoft udtaler:
– Jeg er aldeles stolt og glad på vores alles vegne. Vi har i denne uge, fra både Randers og Brøndby sendt de første læs af liner retur til vores gode leverandør UPM Raflatac. Det er indsamlet fra overlamineringsfilm, fra 2- og 3-ply i vores egen produktion. Alt det vi sender tilbage, bliver genbrugt til ny liner.

Vores dygtige sælgere arbejder hårdt på at få vores kunder med på vognen, og jeg vil prøve om jeg igennem Danish Label Association også kan få vores konkurrenter med. På denne måde kan vi forbedre vores livscyklusvurdering positivt på slutproduktet. reducere vores negative miljøpåvirkning markant. Der er stadig lang vej igen, men at se de her paller blive returneret giver simpelthen bare en dejlig følelse – nu er vi igang!

Pallerne med returliner lastes fra CCL Label-fabrikken i Brøndby og returneres til UPM Raflatac.

Kunderne har samme fokus på miljøet

CCL Label A/S og Carsten Lemtoft er meget tilfreds med, at så stor en del af kunderne deler samme miljøfokus som dem selv, og at de vil se det som en fordel at kunne bidrage til denne genbrugstanke. Han understreger, at de tager al liner retur uanset, hvor det er købt. Også liner fra andre leverandører. Man skal dog være kunde hos CCL Label Scandinavia A/S for at kunne indgå i ordningen. Kunden skal selv pakke lineren i kasser på en palle og sende den retur til CCL Label Scandinavia A/S, men slipper for udgifterne ved traditionel bortskaffelse.

– Vi, hos UPM Raflatac, er meget glade for samarbejdet med CCL Labels. At vi gennem UPM RafCycle løsningen har mulighed for at genanvende lineren i et lukket loop til ny liner, ser vi som en gevinst for alle parter. For hvert ton liner vi kan genanvende til ny liner spares råvarer som kan bruges til andre formål, udtaler Claus Søndergaard, Packaging Solution Manager hos UPM Raflatac.

Læs videre

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01