Returprojekt i etiketbranchen er ved at få momentum

PUBLICERET: 22 March 2021
OPDATERET: 22 March

Sidste år kunne vi fortælle, at CCL Labels, som er storleverandører af etiketter i ruller, havde iværksat et projekt, der skulle sikre, at lineren fra etiketterne kunne bringes tilbage i et cirkulært kredsløb. Nu kører de første læs retur til genbrug.

Administrerende direktør for de to danske CCL Labels fabrikker, Carsten Lemtoft, fortalte dengang, at kunderne efterlades med en betydelig mængde liner, når etiketterne er fjernet. Den liner tilbyder CCL at tage retur, så den at den kan genbruges i fremstillingen af nye etiketter. Det er leverandøren UPM Raflatac der står i den anden ende for at modtage lineren.

Arbejder på en større udbredelse

Selv om der som sådan ikke er noget økonomisk incitament til at deltage i projektet, har det alligevel fået en god modtagelse hos kunderne. De første paller med retur-liner er nu på vej tilbage til UPM Raflatac. Carsten Lemtoft udtaler:
– Jeg er aldeles stolt og glad på vores alles vegne. Vi har i denne uge, fra både Randers og Brøndby sendt de første læs af liner retur til vores gode leverandør UPM Raflatac. Det er indsamlet fra overlamineringsfilm, fra 2- og 3-ply i vores egen produktion. Alt det vi sender tilbage, bliver genbrugt til ny liner.

Vores dygtige sælgere arbejder hårdt på at få vores kunder med på vognen, og jeg vil prøve om jeg igennem Danish Label Association også kan få vores konkurrenter med. På denne måde kan vi forbedre vores livscyklusvurdering positivt på slutproduktet. reducere vores negative miljøpåvirkning markant. Der er stadig lang vej igen, men at se de her paller blive returneret giver simpelthen bare en dejlig følelse – nu er vi igang!

Pallerne med returliner lastes fra CCL Label-fabrikken i Brøndby og returneres til UPM Raflatac.

Kunderne har samme fokus på miljøet

CCL Label A/S og Carsten Lemtoft er meget tilfreds med, at så stor en del af kunderne deler samme miljøfokus som dem selv, og at de vil se det som en fordel at kunne bidrage til denne genbrugstanke. Han understreger, at de tager al liner retur uanset, hvor det er købt. Også liner fra andre leverandører. Man skal dog være kunde hos CCL Label Scandinavia A/S for at kunne indgå i ordningen. Kunden skal selv pakke lineren i kasser på en palle og sende den retur til CCL Label Scandinavia A/S, men slipper for udgifterne ved traditionel bortskaffelse.

– Vi, hos UPM Raflatac, er meget glade for samarbejdet med CCL Labels. At vi gennem UPM RafCycle løsningen har mulighed for at genanvende lineren i et lukket loop til ny liner, ser vi som en gevinst for alle parter. For hvert ton liner vi kan genanvende til ny liner spares råvarer som kan bruges til andre formål, udtaler Claus Søndergaard, Packaging Solution Manager hos UPM Raflatac.

De seneste nyheder

Husted Emballage har vækstplanen klar

Husted Emballage går efter en vækst der er højere end markedets.
Husted_01
Husted Emballage har vækstplanen klar

Julekalender med bilplejeprodukter konkurrerer i Packnorth Award 2025

En spændende julekalender med bilplejeprodukter deltager i årets Packnorth Award.
ds-smith
Julekalender med bilplejeprodukter konkurrerer i Packnorth Award 2025

Ny satsning skal styrke Fujifilms tonerprintere på det nordiske marked

Fujifilm har ansat Michael Gram Riemann, som ansvarlig for partnersamarbejdet i Norden og visse østeuropæiske lande.
Revoria
Ny satsning skal styrke Fujifilms tonerprintere på det nordiske marked

Heidelberg fejrer 175 år med nyt partnersamarbejde

Jubilæum markeres med nyt samarbejde med Manroland samt åbningen af verdens største Print Media Center.
H175_01
Heidelberg fejrer 175 år med nyt partnersamarbejde

Læs videre

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto
Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.
Vink byder på “en tur i det grønne”

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po
Print og Medier går sammen med Sign&Print

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient
Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen