Heidelberg tager endnu et skridt mod at stabilisere virksomheden

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 10 August 2020
OPDATERET: 10 August

Efter salget af Gallus tager Heidelberg endnu et skridt i deres igangværende økonomiske stabiliserings- og transformationsproces. Virksomheden har annonceret, at de vil tilbagebetale det resterende beløb på € 150 mio. på et eksisterende højrenteobligationslån med en løbetid frem til 2022 og en rente på 8 procent. Indfrielsen af obligationslånet vil frigøre det økonomiske resultat med omkring € 12 millioner om året, skriver Heidelberg i deres pressemeddelelse.

– Vi holder ord og arbejder hurtigt for at gennemføre de foranstaltninger, der blev annonceret i det program, vi præsenterede i marts for at øge rentabiliteten, konkurrenceevnen og sikre vores fremtid. Den tidlige tilbagebetaling af højrente obligationslånet er en yderligere milepæl i forbedringen af vores finansieringsstruktur. Vi frigør os permanent fra høje rentebetalinger og bliver mere økonomisk uafhængige og fleksible, udtaler Marcus A. Wassenberg, finansdirektør i Heidelberg. Rainer Hundsdörfer, administrerende direktør for Heidelberg forklarer videre i pressemeddelelsen: – Dette giver os et spillerum for fremtidige investeringer og til at forme vores virksomheds fremtid.

I overensstemmelse med obligationsbetingelserne vil tilbagebetalingen den 9. september 2020 ske ved hjælp af en offentligt annonceret valgfri tidlig indløsning med en indløsningsværdi på 100 procent plus påløbet rente.

Med pressemeddelelsen følger en note, der fastslår, at ovenstående indeholder fremadrettede udsagn baseret på antagelser og skøn fra bestyrelsen for Heidelberger Druckmaschinen Aktiengesellschaft. Selvom bestyrelsen er af den opfattelse, at disse antagelser og skøn er realistiske, kan den faktiske fremtidige udvikling og resultater afvige væsentligt fra disse fremadrettede udsagn på grund af forskellige faktorer, såsom ændringer i den makroøkonomiske situation, i valutakurserne, i rentesatserne og i trykte medieindustrien.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01