Digitalprint i små formater mangler standardisering

PUBLICERET: 11 March 2019
OPDATERET: 11 March

I en nylig undersøgelse udført af Ghent Workgroup blev digitalprint identificeret som et nøgleområde der mangler gode retningslinjer for brugen af PDF. Digitalprint svarer til traditionelt kommercielt print, men de anvender metoder og udstyr der er forskellige nok til at kræve deres egne specifikke retningslinjer.
– At have denne nye specifikation hjælper med at forbedre standardiseringen, og dermed øge muligheden for automatisering i dette voksende segment, siger Elli Cloots, næstformand i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.
Den nye specifikation giver standardiserede retningslinjer for dannelsen af PDF-filer og kvalitetskontrol og er allerede blevet implementeret af de førende preflight-leverandører.
Den digitale printspecifikation frigives under paraplyen af Gent Workgroup’s 2015-specifikationer, da den bygger på de samme principper. Specifikationen beskriver reglerne for PDF-filer, der bruges til digitalprint. Software- og hardwareleverandører kan derefter bruge specifikationen til at finjustere filoprettelse og kvalitetskontrol i deres workflow og output-enheder.
På grund af at både workflow og teknologi er markant anderledes for digitalprint er specifikationen også signifikant forskellig fra det, der anvendes i andre segmenter som offsettryk eller emballage. Regler for fx overprintproblemer er væsentligt mere afslappet, fordi de digitale håndterer disse problemer internt. Specifikationen ser også mere afslappet på billedopløsning på grund af arten af det arbejde, der ofte udskrives digitalt.
Andre krav forbliver af afgørende betydning. Disse omfatter PDF/X-4-kompatibilitet, grundlæggende PDF-fil integritetsbekræftelse, at sikre at overtryk af hvide objekter ikke forsvinder og ikke mindst at undgå farveskift, når du bruger det forkerte gennemsigtigheds-blendende farverum. Selvfølgelig kan virksomheder altid tilføje yderligere krav ud over hvad Ghent Workgroup allerede foreslår, men nu er der et godt sæt af basisregler at bygge på.
Du kan læse mere om de nye specifikationer her.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Bording overtager Formegon

Kommunikations- og marketinghuset Bording Danmark A/S fortsætter oprustningen. 1. september overtages alle aktiviteterne i Formegon, som er en uafhængig totalleverandør indenfor grafisk design, grafisk produktion, digital produktion, events og merchandise.
formegon_bording

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01