Gennembrud for PDF til emballageproduktion

PUBLICERET: 6 November 2018
OPDATERET: 6 November

Gent Workgroup (GW), den internationale organisation for udvikling og formidling af bedste praksis inden for grafisk produktion, glæder sig over, at det arbejde, de startede omkring ”Procestrin til emballage- og etiketproduktion”, nu er vedtaget som en international standard. Den nye ISO-standard er et vigtigt skridt til at standardisere og automatisere produktionsprocessen for emballage baseret på PDF-filformatet.

PDF manglede accept i emballagemiljøet

PDF-filer i et emballage-workflow indeholder normalt det design, der skal trykkes, samt elementer der ikke skal trykkes. Det gælder fx skære-, bukke- og falseinformation, der skal give emballagen sin endelig form. GW identificerede for mange år siden manglen på standardisering i disse procestrin, og som var en hindring for accept af PDF som standardformat i dette miljø.

Bedste praksis til international standard

Emballageudvalget i GW stillede forslag om at anvende metadata knyttet til valgfrie indholdsgrupper (almindeligvis kendt som lag) i PDF-dokumenterne. De skulle formidle standardiserede oplysninger om elementer, der er nødvendige i de forskellige procestrin i produktionsprocessen. Dette forslag blev derefter drøftet i International Standards Organisation (ISO) og er blevet vedtaget som international standard ISO 19593-1.

Lieven Plettinck, direktør Software Engineering hos Esko og medformand for Emballageudvalget i GW, siger:
– Med vedtagelsen af ISO 19593-1 er der taget et vigtigt skridt i retning af at øge produktiviteten i emballageproduktionen, og vi er glade for, at vi har været kunne bistå i udviklingen af denne vigtige standard. Nu har vi et formelt, standardiseret værktøj til at formidle digitale data i PDF-filer, i hele pakken forud for produktionen. Det vil dramatisk reducere behovet for manuel indgriben og minimere muligheden for menneskelig fejl i et komplekst og stærkt konkurrencedygtigt globalt emballeringsmiljø.

GW og ISO er naturlige allierede

GW blev grundlagt i 2002 for at arbejde på bedste praksis inden for grafiks produktion. Dens medlemmer kommer fra software- og hardwareleverandører, grafiske organisationer, uddannelsesfaciliteter og trykkerier, udgivere og emballagevirksomheder. På grund af sin praktiske tilgang og eksperter inden for fagområdet er det i stand til hurtigt at udvikle specifikationer og forslag omkring standardisering i grafiske arbejdsprocesser. Disse bedste fremgangsmåder er ofte bygget på ISO-standarder (fx PDF/X), men de inspirerer også ofte ISO-udvalg i deres standardiseringsarbejde.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01