Gennembrud for PDF til emballageproduktion

PUBLICERET: 6 November 2018
OPDATERET: 6 November

Gent Workgroup (GW), den internationale organisation for udvikling og formidling af bedste praksis inden for grafisk produktion, glæder sig over, at det arbejde, de startede omkring ”Procestrin til emballage- og etiketproduktion”, nu er vedtaget som en international standard. Den nye ISO-standard er et vigtigt skridt til at standardisere og automatisere produktionsprocessen for emballage baseret på PDF-filformatet.

PDF manglede accept i emballagemiljøet

PDF-filer i et emballage-workflow indeholder normalt det design, der skal trykkes, samt elementer der ikke skal trykkes. Det gælder fx skære-, bukke- og falseinformation, der skal give emballagen sin endelig form. GW identificerede for mange år siden manglen på standardisering i disse procestrin, og som var en hindring for accept af PDF som standardformat i dette miljø.

Bedste praksis til international standard

Emballageudvalget i GW stillede forslag om at anvende metadata knyttet til valgfrie indholdsgrupper (almindeligvis kendt som lag) i PDF-dokumenterne. De skulle formidle standardiserede oplysninger om elementer, der er nødvendige i de forskellige procestrin i produktionsprocessen. Dette forslag blev derefter drøftet i International Standards Organisation (ISO) og er blevet vedtaget som international standard ISO 19593-1.

Lieven Plettinck, direktør Software Engineering hos Esko og medformand for Emballageudvalget i GW, siger:
– Med vedtagelsen af ISO 19593-1 er der taget et vigtigt skridt i retning af at øge produktiviteten i emballageproduktionen, og vi er glade for, at vi har været kunne bistå i udviklingen af denne vigtige standard. Nu har vi et formelt, standardiseret værktøj til at formidle digitale data i PDF-filer, i hele pakken forud for produktionen. Det vil dramatisk reducere behovet for manuel indgriben og minimere muligheden for menneskelig fejl i et komplekst og stærkt konkurrencedygtigt globalt emballeringsmiljø.

GW og ISO er naturlige allierede

GW blev grundlagt i 2002 for at arbejde på bedste praksis inden for grafiks produktion. Dens medlemmer kommer fra software- og hardwareleverandører, grafiske organisationer, uddannelsesfaciliteter og trykkerier, udgivere og emballagevirksomheder. På grund af sin praktiske tilgang og eksperter inden for fagområdet er det i stand til hurtigt at udvikle specifikationer og forslag omkring standardisering i grafiske arbejdsprocesser. Disse bedste fremgangsmåder er ofte bygget på ISO-standarder (fx PDF/X), men de inspirerer også ofte ISO-udvalg i deres standardiseringsarbejde.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01