50 år – og medarbejderånden er stadig intakt

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 5 November 2018
OPDATERET: 5 November

Vink Plast har en historie, der startede tilbage i 1968. Firmanavnet var dengang Duka Plast. Der har været opture og også nogle nedture i løbet af de 50 år. Et større milliontab først i 90’erne førte til et turn around-projekt, og det mundede ud i, at hollandske Vink Group stod bag en ”venlig” overtagelse i 1994. Vendingen ”venlig” overtagelse er taget fra jubilæumsbogen, Vink Plast har udgivet i forbindelse med deres 50 års jubilæum i sidste måned.

Skilte & Reklame, som  henvender sig til den grafiske branche og skiltemarkedet, var en af afdelingerne i virksomheden. I virksomhedens første år tegnede Reklame sig kun for et meget lille omsætning, men i 80’erne blev afdelingen skilt ud som en selvstændig afdeling, og der kom for alvor gang i udviklingen med mange nye materialer som fx opskummet PVC. Og i 1991 gik de også ind på det grafiske område.

Vink Gruppen var mere reklameorienteret end Duka Plast

Da Vink Gruppen overtog virksomheden var det ikke bare en skelsættende dag for Duka Plast, det kom også til at betyde meget for udviklingen inden for Skilt & Reklame, da Vink Gruppen var meget reklameorienteret, fortæller Jan Busk, der er Business development chef i Vink Plast og forfatter til jubilæumsbogen.

I dag har virksomheden tre forretningsområder: Skilte & Reklame, Industri & Bearbejdning og Byg og inden for produktsiden arbejder de med industriteknisk plast, Bygge- & Interiørplast, Skilteplader & Folier samt Digitalprint & Laminering.

Medarbejderånden

En vigtig ting gennem alle de 50 år har været medarbejderne. Før Vink-tiden talte man om en Duka-ånd. I starten af virksomhedens historie var der ikke så mange medarbejdere, og der opstod en positiv familiær ånd.

”Man havde en vinderkultur, man ville ganske enkelt være de bedste. Man var god til at involvere hinanden i alle de succesoplevelser man fik. Det startede med en fredags-øl i kantinen, hvor ugens store og små begivenheder blev drøftet. Ordrerne blev gennemgået, og der blev gjort status på, om man nu havde nået alle de mål, man hav de sat sig, og ikke mindst om der var noget, man kunne gøre bedre.”

Jan Busk, Business Development Chef, Vink Plast, er forfatter til virksomhedens 50 års jubilæumsbog

Ovennævnte er et citat fra bogen, og man fornemmer gennem hele bogen, at medarbejderne altid har været en væsentlig faktor i virksomheden, og er blevet inddraget i udviklingen. Det gjorde sig også gældende, da virksomheden skulle definere deres vision, mission og værdier. Det var ikke et ledelsesprojekt, men derimod en proces som samtlige medarbejdere deltog i.

– Vi er gode på det sociale område og sådan har det været siden starten af 1968. Det ses også af medarbejdernes anciennitet. Den er ret høj og til næste år kan vi fejre hele tre 40-års jubilæer, fortæller Jan Busk.

Fokus på fortsat teknologisk udvikling

Vink Plast lever i dag et meget selvstændigt liv i den internationale Vink koncern, men de udnytter naturligvis også de fordele, der er som medlem af en større organisation.

Virksomheden har konstant fokus på udvikling og nye teknologier. For eksempel begyndte de i 2014 også at arbejde med 3D-print, hvor de fik en Stratasys FDM-printer, og nu arbejder de også med SLA-printere.

– Vi gik ind i 3DP for at snuse til teknologien, men det blev hurtigt til et forretningsområde, fortæller Jan Busk.

Jan Busk ser også fortrøstningsfuldt på fremtiden. – Hvis vi fortsat har fokus på nye teknologier, så står vi også stærkt, når vi fejrer 60 års jubilæum, slutter Jan Busk vores samtale.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01