De lægger vægt på design og det fine gamle skiltehåndværk

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 6 May 2018
OPDATERET: 6 May

Poul Gade Skilte A/S i Aarhus er en mellemstor skiltevirksomhed med 10 ansatte. De udfører alle former for skilteopgaver – og kan hjælpe kunderne med alt lige fra design til montering.

Huset har egen tegnestue, stort smede-, træ- og maleværksted, og kan det fine skiltehåndværk til fingerspidserne.

Virksomheden er startet af Poul Gade, der er uddannet maskinarbejder. Hans far var uddannet håndgravør, så det lå i generne, da Poul Gade startede som gravør. Lidt på hobby-niveau i starten. Men det blev snart til en virksomhed på fuld tid.

I dag er det sønnerne Christian og Claus Gade, der har taget over. Først kom Claus Gade til. Han er uddannet skiltemaler med stor interesse for både håndværket og ikke mindst designet. Claus Gade er ikke bare skiltemaler, han er også kunstmaler, og står lige over for at skulle udstille på et større galleri i New York. Derefter fulgte  Christian Gade, der i mange år havde været beskæftiget i henholdsvis Tyskland og USA som sælger af dansk møbeldesign. Christian Gade kom i naturlig forlængelse af sine tidligere job til at stå for salgsarbejdet i Poul Gade Skilte A/S.

Poul Gade Skilte A/S ejes i dag af brødrene Claus og Christian Gade.

I dag er det de to brødre, der ejer Poul Gade Skilte, men faderen, Poul Gade, kommer stadig i virksomheden. Det er blandt andet hovedsageligt Poul Gade, der betjener fræsemaskinen.

Har både egen tegnestue og værksteder

Som nævnt udfører Poul Gade Skilte alle former for skilte- og udsmykningsopgaver. Lige fra bildekorationer til indendørs og udendørs skiltning. Opgaverne er varierede, men der lægges altid vægt på håndværket og på designet.

– Det er en styrke, at vi har både tegnestue og egne værksteder. Det gør os hurtige til at komme med forslag til kunderne, fortæller Christian Gade.

– Ja, og så kan vi vores håndværk. Det sætter alle medarbejderne stor ære i, fortsætter Claus Gade.

Samarbejder med arkitekter – også de store og anerkendte

Men der er ingen tvivl om, at opgaver, hvor de får mulighed for at komme med ind over designet og tilpasningen af skilteopgaven til bygningens/rummets eksisterende arkitektur, er opgaver, der passer som fod i hose hos Poul Gade Skilte A/S. Det samlede indtryk og æstetikken er vigtige elementer, når der skal udarbejdes design.

Poul Gade Skilte A/S samarbejder med en række arkitekter, og deltager også i konkurrencer, når arkitekterne skal finde den rigtige partner til skilteopgaverne.

Det kan nævnes, at Poul Gade Skilte fx vandt konkurrencen om skiltningen af det roste og meget anerkendte nye Moesgaard Museum, der er tegnet af Henning Larsens Tegnestue. Moesgaard Museum er et fint eksempel på, hvorfor danske arkitekter er så anerkendte ude i den store verden. Her går det hele op i en højere enhed lige fra den udvendige arkitektur, hvor bygningen er totalt integreret i landskabet til det indvendige, hvor også skiltningen er blevet en del af den totale løsning.

Spændende opgaver inden for bl.a. way-finding, udsmykning, facader

Claus Gade

Et andet område, hvor Poul Gade Skilte A/S arbejder meget sammen med arkitekter er hele ”way-finding”-området.

– Det er svært at lave god og let forståelig way-finding. Men det er et område, som vi arbejder meget med i tæt samarbejde med arkitekterne, forklarer Claus Gade.

Poul Gade Skilte samarbejder også meget med offentlige institutioner om både skiltning og way-finding.

Store udsmykningsopgaver er også opgaver, der fylder en del i virksomheden. Det kan være fx være påmaling direkte på vægge eller storformatprint. Men også facadeskiltning/udsmykning fylder en del.

Christian Gade fortæller blandt andet om en opgave med 80 cm høje bogstaver, hvor front først er udskåret og derefter er 23 cm svøb påsvejset. Til sidst er der lagt 23,5 karat bladguld på.

– Det er så smukt, lyder kommentaren fra Christian Gade.

Vil bevare skiltehåndværket

Christian Gade

Men selv om de kan det meste i virksomheden inden for udsmykning og skiltning, så forventer de ikke, at digital skiltning kommer til at blive en del af deres tilbud til kunderne. De vil gerne være med til at integrere den digitale skærmløsning i den totale skiltningsopgave, men selve arbejdet med den digitale information, vil de overlade til andre.

– Det er vigtigt at finpudse, det vi har. Blive bedre til det vi er gode til. Vi vil bevare det gode skiltemalerhåndværk og det gode design, lyder slutkommentaren fra Christian Gade.

De seneste nyheder

Paul Jenkins og adventskalendere er blandt nyhederne i Packnorth Award

Dørene er åbne for tilmeldinger til Nordens største emballagekonkurrence, Packnorth Award.
Screenshot

Epson øger produktiviteten med 23%

Epson lancerer SureColor S7100, som er den seneste tilføjelse til deres nye generation af storformatprintere.
SC-S7100

Ricoh præsenterer stor alsidighed på FESPA

Industrielle løsninger og viden i fokus på årets branchemesse.
RICOH-Pro-D1600-FESPA

Fuldautomatisk efterbehandling af tekstilbannere

PLASTGrommet vil på FESPA demonstrere styrken af fuldautomatiseret efterbehandling med lanceringen af fire helt nye teknologier.
PLASTGrommet

Læs videre

Behøver vi opmålte profiler i posterproduktionen?

Har man blot en enkelt printer, men mange medier, er det allerede vanskeligt at få samme farver og udtryk på tværs af de forskellige medier. Har man forskellige printsystemer og RIP'er kombineret med forskellige medier bliver det kaos.
rune_01

Flest ville læse om Scandinavian Print Group

Årets julekonkurrence gik ud på at gætte den mest læste historie på Sign Print & Pack i 2024.
årets mest læste 2024

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01