Gå fra konventionelt etikettryk til digital produktion med en ”AccurioLabel 190-GM-løsning”.

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 23 October 2017
OPDATERET: 23 October

Konica Minolta har i samarbejde med GM – Grafisk Maskinfabrik – præsenteret en digital etiketløsning, der rummer det hele, og gør det til en fornuftig investering for konventionelle etiket-trykkerier at gå digitalt inden for det mellemstore marked. Eller at udvide produktionskapaciteten med en digital løsning.

Printenheden er en AccurioLabel 190, der printer mellem 9 – 19 m/min på de mest almindelige selvklæbende materialer i 1200 x 1200 dpi. I en god kvalitet skal man regne med en hastighed på omkring 13 m/min.

AccurioLabel 190 bygger på den kendte bizhub Press C1070, der har fået tilført ny software. Der er tale om en printløsning, der er nem at betjene, kører stabilt med konsistente farver gennem hele jobbet

GM har udviklet den luftfødte rullefeeder. Oprulningen sker under ”næsten” dagslys, fortæller Morten Toksværd fra GM, der præsenterede løsningen på Labelexpo i Brussels i september måned. Det betyder, at kvaliteten meget lettere kan kontrolleres.

Oprulningen sker til færdig rulle eller til færdiggørelse in-line. Færdiggørelsen kan også køre off-line.

I den udgave, der stod opstillet på Konica Minolta-standen på Labelexpo var der indbygget en GM-færdiggørelsesløsning. En DC 330 Mini All-in-One løsning. Den kan sammenlignes med en schweizerkniv til færdiggørelse, fortalte Morten Toksværd.

Først er der en Corona-enhed, der åbner for farverne, så de er klar til lakbehandling. Herefter følger lakværket til lakering på hele fladen eller som spotlak. Efter lakværket kommer lamineringsstationen, der også kan benyttes til Cold-foil.

Så er turen kommet til semi-rotations stanseværket. Et fuldroterende stanseværk fungerer ikke med digitalt udstyr, uddybede Morten Toksværd som forklaring på, hvorfor der var tale om semi-rotation. Det overskydende materiale rulles op, og til sidst skæres etiketrullerne op i de ønskede formater og oprulles.

Der er overalt en nem brugergrænsefalde, og alt kører efter standard-industrinormer, fortalte Morten Toksværd om løsningen.

Prisen for løsningen ligger omkring 2 til 2,5 million lidt afhængigt at behov.

De seneste nyheder

Dansk start-up tilbyder automatiseret syning af soft signage

Det er, den i branchen kendte, Steen Mikkelsen der står bag produktet FASTSEWN som automatiserer såvel syning som skæring af polyesterbaserede tekstiler.
fastsewn_01

Kailow A/S udnævner ny adm. direktør

Det er Per Puch Holm-Larsen der tiltræder som adm. direktør 1. april.
per_puch

Smadremanden på besøg i Classic Car House

Endnu engang bød Sign Service på åbent hus, hvor gæsterne blev inviteret til at prøve selv. Her blev der blandt andet smadret glas med sikkerhedsfilm.
benny

Højhastigheds inkjet er fremtiden for Ricoh

Arkbaseret toner er stadig et vigtigt segment for Ricoh, men det er inden for inkjet, at den reelle udvikling og vækst er.
Ricoh-Eef-2

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022