Gå fra konventionelt etikettryk til digital produktion med en ”AccurioLabel 190-GM-løsning”.

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 23 October 2017
OPDATERET: 23 October

Konica Minolta har i samarbejde med GM – Grafisk Maskinfabrik – præsenteret en digital etiketløsning, der rummer det hele, og gør det til en fornuftig investering for konventionelle etiket-trykkerier at gå digitalt inden for det mellemstore marked. Eller at udvide produktionskapaciteten med en digital løsning.

Printenheden er en AccurioLabel 190, der printer mellem 9 – 19 m/min på de mest almindelige selvklæbende materialer i 1200 x 1200 dpi. I en god kvalitet skal man regne med en hastighed på omkring 13 m/min.

AccurioLabel 190 bygger på den kendte bizhub Press C1070, der har fået tilført ny software. Der er tale om en printløsning, der er nem at betjene, kører stabilt med konsistente farver gennem hele jobbet

GM har udviklet den luftfødte rullefeeder. Oprulningen sker under ”næsten” dagslys, fortæller Morten Toksværd fra GM, der præsenterede løsningen på Labelexpo i Brussels i september måned. Det betyder, at kvaliteten meget lettere kan kontrolleres.

Oprulningen sker til færdig rulle eller til færdiggørelse in-line. Færdiggørelsen kan også køre off-line.

I den udgave, der stod opstillet på Konica Minolta-standen på Labelexpo var der indbygget en GM-færdiggørelsesløsning. En DC 330 Mini All-in-One løsning. Den kan sammenlignes med en schweizerkniv til færdiggørelse, fortalte Morten Toksværd.

Først er der en Corona-enhed, der åbner for farverne, så de er klar til lakbehandling. Herefter følger lakværket til lakering på hele fladen eller som spotlak. Efter lakværket kommer lamineringsstationen, der også kan benyttes til Cold-foil.

Så er turen kommet til semi-rotations stanseværket. Et fuldroterende stanseværk fungerer ikke med digitalt udstyr, uddybede Morten Toksværd som forklaring på, hvorfor der var tale om semi-rotation. Det overskydende materiale rulles op, og til sidst skæres etiketrullerne op i de ønskede formater og oprulles.

Der er overalt en nem brugergrænsefalde, og alt kører efter standard-industrinormer, fortalte Morten Toksværd om løsningen.

Prisen for løsningen ligger omkring 2 til 2,5 million lidt afhængigt at behov.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01