Vi elsker reklameaviser, men Coop skipper dem

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 30 August 2016
OPDATERET: 30 August

Coop er en mastodont på markedet for produktion af reklameaviser, og det har de været i omkring 40 år. Det vil derfor kunne mærkes på det danske trykmarked, når de går over til kundetilpassede apps, som de udtaler i en pressemeddelelse. Og hvorfor kommer Coop så med sådan en melding nu, hvor en nyere undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte viser, at danskerne faktisk er ret vilde med reklameaviser.

56 % læser reklameaviser
Selv om mere end 40 % af danske husstande har et ”Nej tak til reklamer” på postkassen, så udtaler 56 % af danskerne, at de læser reklameaviser jævnligt. Men der er også 48 % der søger tilbud på dagligvarer på nettet.

Og hvis man sammenholder det med at næsten alle, unge som ældre, konstant har en smartphone lige ved hånden, så er det nok ikke fornuftigt, at tænke: 56 %, der læser reklameaviser, det er mange. For der er også rigtig mange, der har en smartphone i nærheden og bruger den – flere gange dagligt.

Det er måske netop udviklingen inden for brugen af smartphones og tablets med mere, der får Coop til at gå digitaliseringens vej.

Skipper reklameaviserne – men ikke på én gang
Ifølge Jens Juul Nielsen, der er Coops informationsdirektør, vil de dog ikke skippe reklameaviserne på én gang. Det ville trods alt betyde butikslukninger. Men for at kunne give kunderne, de tilbud, der er relevante for de enkelte, er det nødvendigt at tænke digitalt. Med en kundetilpasset app, kan familier med nyfødte få tilbud på bleer, og familier med hund, kan få tilbud på hundemad. Hvis ellers Coop har styr på deres CRM-systemer.

Hvornår Coop stopper helt med at reklameaviserne meldes ikke ud, men det står fast, at de bliver udfaset.

Hvornår den øvrige detailhandel følger efter er heller ikke til at sige. Men det gør de på et tidspunkt.

Hvad gør trykkerierne så?
De skal i hvert fald ikke vende det døve øre til. Og de skal ikke bare tage det med ro, for 56 % læser jo reklameaviserne. Og det er mange. Ja, men hvor længe? Det kan da godt være, der går 10 år eller mere, før den trykte reklameavis er blevet helt digitaliseret, men det går den vej. Så i stedet for at sige, at hele 56 % af danskerne læser reklameaviser, skulle man nok i stedet sige kun 56%, for næste gang er det måske bare 46 %, og så 30 %, og ….

Skal man være positiv, så er der nok stadig muligheder for produktion af reklameinformationer. Måske ikke billige ugentlige reklameaviser – den slags tilbud kan komme digitalt, men hvorfor ikke et lækkert julemagasin, der spiller totalt sammen med digitale medier, eller …

Mulighederne er der, men verden står ikke stille. Citatet: Den der ikke udvikler, afvikler, har nok aldrig været mere sandt.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01