Med ikke mindre end tre nye løsninger, der sikrer inline eller nearline integration til populære printere fra Ricoh og HP, har Duplo og deres danske partner Neopost stærke kort på hånden.
Bookletmaker til Ricoh 7100 og 9100
– Neopost har allerede haft betydelig succes med Duplos iSaddle samlehæfter og har allerede ni installationer i Danmark, fortæller Søren Kirketerp, salgs- og marketingschef hos Neopost Danmark. Den succes bliver nu fulgt op med inline eller nearline løsninger til Ricohs 7100- og 9100-serier. De to bookletmaker-produkter hedder DBM 360 og 600L og passer til henholdsvis 7100- og 9100-serierne.
De kan enten fungere inline med Ricoh-maskinerne via en såkaldt bridge, eller via en DSF 2200 Feeder, som stadig sikrer, at informationen fra printjobbet føres over i bookletmakeren.
Der anslås at være 10-15 Ricoh maskiner af denne type på markedet, og flere kommer sandsynligvis til i den kommende tid.
Ny multiskærer arbejder nearline med HP Indigo
En anden nyhed på integrationsområdet er Duplo DC 646 multiskærer, som er beregnet til anvendelse sammen med HP’s Indigo-serie. Baseret på JDF-formatet hentes information fra den digitale front end (DFE) og sikrer at alle job med skæring til mindre formater (fx postkort, billetter, visitkort o.lign) skæres automatisk uden manuel indgriben fra en operatør.
Duplo DC 646 multiskærer er nearline integreret, hvilket vil sige, at skæreinformationen, som er indtastet sammen med jobbet, følger med over i multiskæreren, men at arkene manuelt skal flyttes fra printer til skærer. På den korte bane skal operatøren vælge fra en jobliste, hvilket job han vil køre. På længere sigt vil systemet være stregkodestyret og fejlmulighederne yderligere reduceret.
Udstansning i små formater og serier
Duplo præsenterede også en lille fleksibel die cutter beregnet til mindre opgaver. Det er ofte uforholdsmæssigt dyrt at skulle lave stanseforme til små opgaver, men med Duplo PFI Die Cutter 300 er den mulighed inden for rækkevidde i følge Søren Kirketerp. Selve die cutteren koster i omegnen af 500.000, – kroner og stanseformene ca. 3.000. De leveres fra Tyskland inden for 24 timer fortæller Søren Kirketerp.

Selve opspændingen er helt enkel og baseret på magnetisme. Ingen brug for værktøj. Den kan præstere op til 3.600 ark i timen og kan stanse materialer svarende til ca. 400 gram. Feeder-kapaciteten er 20 cm høje stakke.
Gul- og sølvfoliering af helt små oplag
Det sidste produkt Søren Kirketerp insisterede på at vise var en simpel maskine til en slags varmfoliering. Den er udviklet af GMP og hedder QTopic-380 Auto. En spændende lille sag, der gør foliering med guld, sølv, hologram o.lign muligt med helt enkle midler.
Teknikken er basert på, at folien brænder fast på toner, som er påtrykt et medie. Du kan altså lave guldtryk ved at tonerprinte på et medie og efterfølgende kører motivet gennem QTopic’en.

Vil du have guldfolieret et motiv partielt, kræver det, at du laminere/lakere det af motivet, der ikke skal folieres inden det lægges i QTopic’en. Lidt omstændeligt, men en enkel og billig måde at opnå luksuseffekter på små oplag.