3,2 meter bred UV-LED printer fra Mimaki

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 March 2016
OPDATERET: 14 March

Med blandt andet fokus på markedet for back-lit lancerer Mimaki den 3,2 meter bredde UJV55-320 UV inkjet printer. Formatet er stort og særligt velegnet til back-lit reklamer, som man kender dem fra fx lufthavne og stormagasiner.

Printeren har otte printhoveder og kan enten konfigureres til at køre dobbelt CMYK eller CMYK suppleret med light magenta, light cyan samt hvid. Med dobbelt CMYK er tophastigheden oppe på 110 m2 i timen. Oven i dette kan den printe to jobs parallelt på to forskellige ruller. Rullerne skal dog have de samme printkarakteristika. UJV55-320 har desuden fået monteret et LED-lysbord i hele printbredden, så man umiddelbart kan kontrollere kvaliteten af outputtet.

Ifølge direktør Preben Bech og produktchef Arne Madsen fra distributøren Signcom, som jeg mødte på Fespa, har Mimaki levet et lidt stille liv på det danske marked, men det står de klar til at lave om på.

– Mimaki er internationalt en stærk spiller med nogle meget pålidelige produkter baseret på egenudviklede teknologier. Om det er flatbed-printere til 3D-objekter, tekstil-printere eller som her bare en super hurtig storformat printer med en høj farvekvalitet, så er Mimaki med, siger Preben Bech.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01